لیست نظریات مشورتی

شماره یا عنوان مورد نظر خود را جستجو کنید
آیا دادسرا می‌تواند وارد ماهیت موضوع شکایت شده و رسیدگی ماهوی کند؟
1401/10/11 1401/10/11

چنانچه پرونده‌ای به صورت سیستمی به شعبه‌ای ارجاع شود و آن شعبه در خصوص موضوع، رسیدگی و اظهارنظر نهایی کرده باشد و با اعتراض شاکی قطعی شده باشد و در مرحله‌ای دیگر، فیزیک پرونده از طریق ضابطین از طریق معاونت ارجاع دادسرا به شعبه دیگری ارجاع و آن شعبه به اعتبار امر مختوم قرار موقوفی تعقیب صادر کند، آیا این تصمیم صحیح است؟ اگر این تصمیم با اعتراض شاکی به قرار، توسط دادگاه نقض شود و دادگاه مرقوم نماید تصمیم مقتضی اخذ شود، آیا دادسرا می‌تواند وارد ماهیت موضوع شکایت شده و رسیدگی ماهوی کند؟ در صورت منفی بودن پاسخ، دادسرا باید چه تصمیمی اتخاذ نماید؟  

مشاهده بیشتر
ماده 429 قانون آیین دادرسی کیفری به تبع قابلیت تجدید نظرخواهی جنبه عمومی جرم بی‌احتیاطی در امر رانندگی منجر به جرح
1401/10/11 1401/10/11

در پرونده‌ای که موضوع آن تصادف رانندگی می‌باشد، دادگاه بدوی حکم بر محکومیت راننده مقصر به پرداخت جزای نقدی بدل از حبس تعزیری به علاوه پرداخت دیه کمتر از یک دهم دیه در حق سرنشین مجروح حادثه صادر و اعلام کرده است. اکنون شاکی پرونده که همان سرنشین مجروح می‌باشد، صرفاً در خصوص کم بودن میزان دیه تجدید نظرخواهی نموده و هیچگونه اعتراضی راجع به محکومیت راننده مقصر که اتفاقاً تعمدی بوده است نداشته است. حال سؤال این است که بایستی با در نظر گرفتن ماده 429 قانون آیین دادرسی کیفری به تبع قابلیت تجدید نظرخواهی جنبه عمومی جرم بی‌احتیاطی در امر رانندگی منجر به جرح، به موضوع مورد اعتراض رسیدگی نمود یا با توجه به اینکه شاکی صرفاً در خصوص دیه کمتر از یک دهم دیه کامل اعتراض دارد، مستندا به بند «ب» ماده 427 قانون مرقوم، تجدید نظرخواهی را مردود دانست؟  

مشاهده بیشتر
پرونده نزد دیوان عالی کشور ارسال تا از سوی این مرجع قرار مقتضی صادر شود؟
1401/10/11 1401/10/11

چنانچه در پرونده حقوقی لایحه استرداد دادخواست فرجام‌خواهی توسط فرجام‌خواه، پیش از تبادل لوایح فرجامی تقدیم دادگاه بدوی (صادرکننده رأی) شود، آیا قرار مقتضی باید توسط دادگاه صادرکننده رأی صادر شود یا پس از تبادل لوایح، پرونده نزد دیوان عالی کشور ارسال تا از سوی این مرجع قرار مقتضی صادر شود؟  

مشاهده بیشتر