محمد رزم هفتم اردیبهشتماه در حاشیه مراسم خون صلح بین ۲ طایفه در شهرستان دلفان، اظهار کرد: با اصلاح بین ۲ طایفه بزرگ قبادی و خدارحمی، کرمی در بخش کاکاوند در روستای خاکی شهرستان دلفان تعداد پروندههای قتل منجر به صلح در لرستان به ۱۰۰ پرونده رسید.
وی تصریح کرد: این اختلاف در سال ۱۳۹۳ با مجروح شدن ۲۰ نفر و قتل شخصی بین این طوایف درگرفت که در پی آن حدود ۲۰ خانوار از دیار خود به شهرستانهای دیگر مهاجرت کردند و در این مدت (هشت سال) زمینهای کشاورزی منطقه کشت نشد.
رئیسکل دادگستری لرستان با بیان اینکه در مصالحه اختلاف بهصورت ریشهای حل میشود و نزاع پایان مییابد، اضافه کرد: وساطت و پادرمیانی معتمدان و ریشسفیدان منطقه منجر به رضایت اولیاء دم شد و مجدد با کشت اراضی آبادانی به منطقه بازگشت.
رزم بر ترویج و نهادینه کردن فرهنگ صلح و سازش تأکید کرد و افزود: گذشت، ایثار و بخشش مردم لرستان خصلت بسیار خوبی بهویژه بین مردم شهرستان دلفان است و این گذشت و صلح و سازش منجر به تأمین امنیت، اتحاد و انسجام بین طوایف میشود و نهادینه شدن این فرهنگ در جامعه موجب آرامش روحی، روانی و اخلاقی مردم، ارتقای فرهنگ مدارا و اعتلای فرهنگ قانون مداری شده و کمتر شاهد تنش و خشونت در جامعه خواهیم بود.
وی بیان کرد: ریشسفیدان و معتمدان ذینفوذ منطقه برای ایجاد صلح و سازش و فرهنگسازی این سنت حسنه تلاش بیشتری کنند که این همان خون بس و مورد تأکید و تائید سند تحول و رئیس قوه قضاییه است.
رئیسکل دادگستری لرستان به تأکید رئیس قوه قضاییه به استفاده از ظرفیت مشارکت مردم در رسیدگی به پروندهها اشاره کرد و گفت: رفع اختلافات و ایجاد صلح و سازش در جامعه توجه به برطرف کردن آسیبهای اجتماعی و گرفتاریهای مردم موجب هدایت آن به سمت دوستی، مودت، همدلی، گذشت و اتحاد میشود.