رشد دو درصدی درآمدهای وصولی سازمان ثبت/ صدور سند کاداستر برای دو میلیون هکتار از اراضی زراعی

رشد دو درصدی درآمدهای وصولی سازمان ثبت/ صدور سند کاداستر برای دو میلیون هکتار از اراضی زراعی
گلچین اخبار 1401/10/14 261

به گزارش ایسنا، حسن بابایی در نشست خبری امروز درباره اقدامات این سازمان در ۹ ماهه اخیر گفت: تعداد کل خدمات ثبتی ارائه شده در ۹ ماهه امسال، ۸۲ میلیون و ۴۰۵ هزار بوده که نسبت به سال گذشته ما شاهد رشد ۳۳ درصدی خدمات ثبتی بودیم.

وی افزود: کل اسناد مالکیت صادره در ۹ ماهه امسال ۲ میلیون و ۹۸۰ هزار و ۷۴۱ فقره بوده است که در مقایسه با سال گذشته که ۲ میلیون و ۶۲۰ هزار فقره بوده، رشد ۱۴ درصدی را داشته است.

رییس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور افزود: جمع درآمدهای وصولی سازمان ثبت در سال جاری، ۵۹ هزار و ۴۵۹ میلیارد و ۷۱۷ میلیون و ۵۸۲ هزار و ۴۶ ریال  بوده که نسبت به سال گذشته رشد ۲ درصدی را داشتیم.

بابایی در ادامه با بیان اینکه ما مشکلی در اراضی و املاک دولتی داریم و این است که تعداد قابل توجهی  از اراضی و املاک دولتی سند ندارند و سند عادی دارند، گفت: چرا تا کنون دستگاه‌ها برای دریافت سند اقدام نکردند؟ باید اقداماتی انجام شود تا ما املاک دولتی بدون سند نداشته باشیم زیرا تخلف است. چطور ممکن است  سازمان دولتی باشد که املاکی داشته باشد ولی بدون سند باشد. البته ما جلسات خوبی داشتیم و تفاهم نامه ای با وزارت مسکن منعقد شده است ولی باید در دولت اختلاف بین دستگاه ها حل شود تا املاک بدون سند نباشد و ما هم نسبت به سند آنها اقدام  کنیم.

رییس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور تاکید کرد: یکی از راهبردهای ما در سازمان ثبت این است که اراضی و املاک  قولنامه ای نباشد و اجرای حدنگار عامل مهم در اجرای حدنگاری و صدور سند رسمی است. البته بعضا اراضی قولنامه‌ای وجود دارند که درصدش کم است ولی با وجود سند رسمی، نقل و انتقال در قالب سند عادی باید باطل باشد.  اگر می خواهیم نقل و انتقال قانونمند شود باید حدنگاری در کلیه اراضی را اجرا کنیم.

بابایی درباره اصلاح تعرفه دفاتر اسناد رسمی گفت: طبق ماده ۵۴ قانون دفاتر اسناد رسمی بازنگری در تعرفه دفاتر اسناد باید هر ۴ سال یکبار انجام شود و  ما باید در سال  ۱۴۰۲  ورود کنیم تا تعرفه ها را پیشنهاد دهیم ولی در یکی دوسال اخیر شرایط اقتصادی غیرقابل پیش بینی بود والان اجاره اپارتمان  یک سردفتر چندین برابر شده است  و این شرایط باعث شد ما به تعرفه ها ورود کنیم و  پیشنهاد اصلاح دهیم.

رییس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور افزود: ما بحث اصلاح تعرفه ها را  مطرح کردیم و شرحی را به رییس قوه قضاییه نوشتیم و به قانون هم استناد کردیم.

وی ادامه داد: گفتنی است بخاطر رکود اقتصادی، اسناد بیع تنظیمی، در دفترخانه ها ۴۸ درصد کم شده است البته کلیه اسناد تنظیمی ۲۰ درصد رشد داشته است. اسناد خودرو در ناجا تنطیم می شود و مصیبت در مصیبت شد؛ لذا این شرایط باعث شد به ریاست قوه قضاییه ، نامه بنویسیم و ایشان موضوع را  به معاون اول قوه قضاییه ارجاع داد.  این موضوع مانند موضوع ازدواج و  طلاق بود که به آن ورود کردیم و ما دنبال راهکار هستیم. پیشنهاد اصلاح ماده ۵۴  قانون دفاتر اسناد را دادیم تا  هر سال تعرفه ها بازنگری شود. بازنگری در تعرفه‌ها مثل دیه و ... است و لزومی ندارد هر ۴ سال یکبار تعرفه‌ها اصلاح شود.

رییس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور در پاسخ به سوالی درباره اینکه ایا گاز یکی از ساختمان های شما به دلیل اسراف در مصرف در خیابان فیاض بخش قطع شد، گفت: خیر گاز منطقه قطع بود و ما مصرفی نداریم.

وی  درباره شبهات مطرح شده در خصوص آزمون سردفتری گفت: جمعیت قابل توجهی در آزمون  ثبت نام کردند. بعضا خبرهایی منعکس می شود که اصلاح می شود و گفته شده بود که  آزمون سردفتری  خلاف قانون است که درست نبود. اولا متولی اصلی آزمون سازمان سنجش است ثانیا در تمام آزمون هایی همچون قضاوت و وکالت در ابتدا غربالگری انجام نمی شود و فقط ما در مراحل مصاحبه و صدور پروانه استعلام می‌کنیم که اگر قبول شدگان وکیل، سردفتر یا قاضی بودند برای آنها پروانه صادر نمی کنیم لذا از رسانه‌ها خواهشمندم در انعکاس اخبار دقت کنید. ما مرجعی هستیم که شفافیت در اطلاع رسانی داریم.

وی درباره آمار ازدواج و طلاق نیز گفت: ما متولی ازدواج و طلاق هستیم ولی مرجع آمار، سازمان ثبت احوال است.

وی درباره آزادسازی حریم رودخانه‌ها گفت: بیش از ۸۰ درصد سواحل آزادسازی شده دارای سند حدنگاری هستند و به محض آزادسازی نهایی، سند صادر می‌شود.

رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور درباره طرح الزام ثبت اسناد رسمی معاملات غیر منقول گفت: این موضوع در کمیسیون قضایی مجلس مطرح شد و شورای نگهبان به آن ایراد گرفت و اکنون  این طرح در مجمع تشخیص مصلحت نظام در حال بررسی است.

وی با اشاره به حدنگاری گفت: ۱۶۴ میلیون هکتار وسعت کل کشور است و  منابع ملی ۱۳۷ میلیون هکتار است و میزان صدور سند در عرصه‌های ملی ۱۳۲ میلیون و ۱۴۷ هزار هکتار معادل ۹۷ درصد است و  در سال گذشته این میزان حدود ۷۰ درصد بوده است اما در یک سال اخیر شاهد رشد ۳۴ درصدی آن  هستیم.  امیدواریم در سال آینده حدنگاری اراضی ملی را به ۱۰۰ درصد برسانیم.

بابایی با بیان اینکه  حدنگاری اراضی کشاورزی را از سال گذشته آغاز کردیم گفت:  اراضی زراعی  ۱۸ میلیون هکتار است و تاکنون برای بیش از ۲ میلیون هکتار سند کاداستر صادر شده است.

وی گفت: خرد شدن زمین مانع از افراز سند می‌شود و در هرکجا می‌رویم تعداد زیادی از زمین‌های کشاورزی خرد می‌شوند ما باید با صدور سند و ورود آن به بانک‌های اطلاعاتی  از این موضوع جلوگیری کنیم.

رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور با بیان اینکه ما متولی صدور سند هستیم گفت: متولی مراقبت از اراضی کشاورزی، وزارت جهاد کشاورزی است و  برای زمین‌های خرد سند افراضی صادر نمی‌شود.

بابایی درباره  طرح تصدیق گفت: در راستای ارتقای امنیت برای نقل و انتقال اسناد بنا است تا پایان سال در تمام کشور این طرح فراگیر شود.

رییس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور درباره قانون تعیین و تکلیف وضعیت ثبتی اراضی گفت: دنبال این هستیم تا شرط صدور سند احداث عیانی نباشد و همین که ثابت کنیم مالکیت قانونی است، سند صادر شود.

وی افزود:  در مورد اسناد مالکیت صادره اراضی کشاورزی جهش بسیار خوبی را امسال داشتیم و در ۹ ماهه امسال ۳۵ هزار و ۷۴ فقره اسناد مالکیت صادره کشاورزی را داشتیم که در مقایسه با سال گذشته که ۹ هزار و ۹۱۶ فقره بوده، ۲۵۴ درصد رشد داشته‌ است.

بابایی درباره اسناد مالکیت صادره در اجرای طرح مسکن مهر گفت: ۲۲ هزار و ۳۹۷ فقره سند مالکیت در اجرای طرح مسکن مهر صادر شده است که در مقایسه با سال گذشته که ۱۷ هزار و ۵۳۶ فقره بوده، رشد ۲۸ درصدی را شاهد هستیم.

بابایی درباره اسناد تنظیم شده در دفاتر اسناد رسمی، گفت: از ابتدای سال تا پایان آذرماه امسال، ۱۴ میلیون و ۳۷ هزار و ۷۱۵ فقره سند در دفترخانه‌ها تنظیم شده که در مقایسه با سال گذشته که ۱۱میلیون و ۷۰۵ هزار و ۲۶۴ فقره بوده، شاهد رشد ۲۰ درصدی هستیم.

وی ادامه داد: در اجرای مفاد اسناد رسمی در واحدهای ثبتی نیز پرونده‌هایی تشکیل شده که تعداد آنها ۲۴۰ هزار و ۷۷۰ فقره بوده است و در مقایسه با سال گذشته که ۲۲۴ هزار و ۲۷۱ فقره بوده؛ حاکی از رشد هفت درصدی است.

رییس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور با اشاره به  رشد قراردادهای داخلی بانک‌ها که به واحدهای اجرایی ثبت ارجاع و برای آنها اجراییه صادر شده است، گفت: از ابتدای سال تا پایان آذر، ۳۷ هزار و ۶۸۹ فقره پرونده برای بانک‌ها تشکیل شده که در مقایسه با سال گذشته که ۳۰ هزار و ۳۴۳ فقره بوده، ۲۴ درصد رشد داشته است.

وی اضافه کرد: در ۹ ماهه امسال وصولی اجراییه های ثبتی ۲۹۰ هزار میلیارد ریال بوده، ۲۲ هزار میلیارد تومان وصول معوقات بانکی ما در واحدهای ثبتی بوده است.

بابایی گفت: در بحث صدور اسناد اوقافی که یکی از محل اختلافات است و متأسفانه موجبات تضییع حقوق می‌شود،  در ۹ ماهه صدور اسناد ما در سال جاری  ۱۹ هزار و ۹۰۹ فقره بوده که در مقایسه با سال گذشته که ۱۵ هزار و ۲۴۸ فقره بوده، رشد ۳۱ درصدی را شاهد هستیم.

رییس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور تاکید کرد:  امروزه عمده خدمات ما به صورت الکترونیک و از طریق سامانه‌ها انجام می‌شود.

وی در پاسخ به سوالی درباره آمار  ممنوع الخروجی‌ها گفت: ما مرجع ممنوع الخروجی افراد نیستیم.

 

ثبت دیدگاه
جهت ثبت دیدگاه وارد حساب کاربری شوید ورود / ثبت نام
دیدگاه ها
هنوز دیدگاهی ثبت نشده است