معاون منابع انسانی و امور فرهنگی قوه قضاییه: ارتقا توانمندی‌های علمی و مهارتی قضات در مبارزه با جرایم نوپدید مهمترین وظیفه است

معاون منابع انسانی و امور فرهنگی قوه قضاییه: ارتقا توانمندی‌های علمی و مهارتی قضات در مبارزه با جرایم نوپدید مهمترین وظیفه است
گلچین اخبار 1401/10/12 261

خبرگزاری میزان – کارگاه آموزشی مبارزه با پولشویی با حضور محمد باقر الفت معاون منابع انسانی و امور فرهنگی قوه قضاییه، علی القاصی مهر نماینده رئیس قوه قضاییه در شورای عالی و رئیس کل دادگستری استان تهران و مهدی جوهری مدیرکل آموزش قوه قضاییه و جمعی از قضات، دادستان ها، دادیارها و بازپرسان دادسرای جرایم اقتصادی و دادگاه انقلاب استان تهران برگزار شد.

معاون منابع انسانی و امور فرهنگی قوه قضاییه ضمن تقدیر و تشکر از دست اندرکاران و برپا کنندگان نشست امروز که با هدف ارتقاء سطح علمی همکاران و ضابطان قوه قضاییه انجام گرفت این اقدام را گامی پرسود دانست.

الفت گفت: بزه پولشویی از جمله جرایم نوپدیدی است که جرم انگاری این رفتار در کشورمان خیلی دیر (در سال ۱۳۷۰) صورت گرفت اما میزان آشنایی و موانست با این جرم در فرهنگ حقوقی کشورمان خیلی زیاد نیست. بزه پولشویی از جرایم دانش بنیان است که این قبیل جرایم خصایص و ویژگی های فوق تصوری دارند.

معاون منابع انسانی و امور فرهنگی قوه قضاییه در کارگاه آموزشی مبارزه با پولشویی ویژه قضات استان تهران، ارتقا توانمندی های علمی و مهارتی قضات در مبارزه با بزه پولشویی و جرایم نوپدید را مهم ترین وظیفه این معاونت دانست.

وی افزود: افراد مجرم در این عرصه از ضرایب هوشی بالا، مهارت های فوق العاده و امکانات ویژه برخوردار هستند.

معاون منابع انسانی و امور فرهنگی قوه قضاییه ادامه داد: عرصه فعالیت و کریدور این جرایم پرسود برای گردانندگانش باز و برای مقابله کنندگان تنگ است.

الفت بیان کرد: ضریب تسری فساد به عوامل دولتی و حکومتی در این جرم فوق العاده بالاست و مجرمین در مسیر حرکت خود این امکان را دارند تا آلودگی ناشی از فساد خود را به تمام افرادی که در مسیرشان هستند بجز افراد با تقوا تسری دهند و برای کارکنان هر دستگاهی اغوا کننده باشند و مقابله در این کارزار جز با تقویت مبانی اعتقادی مستمر و عمیق میسر نمی شود.

معاون منابع انسانی و امور فرهنگی قوه قضاییه اظهار کرد: جبهه فعالیت مجرمان پولشویی بسیار منسجم،  متحد و آگاهانه است و مجرمان فعال این حوزه، گذشته بسیار پرکار و فعالی داشتند و با شناخت کامل در این دایره قدم گذاشتند و در مقابل مبارزه دیر هنگام و فقدان ابزار لازم و عدم بازدارندگی مجازات ها بهشت پولشویی برای مجرمان اقتصادی را فراهم کرده است.

وی گفت: راهکار مقابله با این جرم باید در شناسایی آثار منفی ارتکاب چنین جرمی جستجو شود.

الفت با اشاره به اینکه تحریم ها و مشکلات عدیده آن و رفتار مجرمان داخلی فضایی را محیا کرده تا تعابیر نادرست گرانی معیشت کلید بخورد و از طرفی دیگر واردات قاچاق افزایش یابد، خاطر نشان کرد: در این وضعیت مخابره پیام پولشویی شدت می گیرد و عایدات ناشی از ارتکاب جرم مجرمان در کشور خرج می شود.

وی با بیان اینکه حاکمیت دینی رفتار مذهبی می پسندد، اذعان داشت: تاثیرات پولشویی در کشور به فرهنگ دینی جامعه آسیب می زند و اضمحلال فرهنگی وقتی شروع می شود که پولشویان با بهانه تطهیر اعمال مجرمانه و سرمایه هایی که عواید آن از محل ارتکاب جرم شان است در لباس محترمان جوامع ظاهر شده و بر روی داد و ستدها تاثیر مخرب خود را بگذارند.

معاون منابع انسانی و امور فرهنگی قوه قضاییه با توجه به اهمیت مقابله با پولشویی، مهمترین وظیفه این معاونت در مقابله با این امر شنیع را ارتقا توانمندی های علمی، حرفه ای و مهارتی قضات در مقابل بزه پولشویی دانست و گفت: هدف از برگزاری این دوره دوره اجرای بخشی از احکام سند تحول قوه قضاییه است که در آن نظام آموزش بعد از جذب قضات به سمت و سوء حرفه ای شدن سوق داده می شود و قضات در آموزشگاه های مشترک در کار تیمی سهیم شده تا در روند مبارزه با جرایم نوپدید فرایندها تسریع شود.

محمد باقر الفت در پایان سخنان خود ضمن تشکر از حضور قضات و اظهار امیدواری نسبت به تبادل تجربیات اساتید مجرب و دانسته های موفق بین المللی با هدف کسب بهره علمی و مهارتی در این کارگاه آموزشی حرفه ای کردن عوامل درگیر مقوله پولشویی را مهم برشمرد و بر لزوم یکپارچگی و پشتیبانی سازمانی برای مبارزه با جرم پولشویی تاکید دو چندان کرد.

 

ثبت دیدگاه
جهت ثبت دیدگاه وارد حساب کاربری شوید ورود / ثبت نام
دیدگاه ها
هنوز دیدگاهی ثبت نشده است