خبرگزاری میزان-حجت الاسلام و المسلمین عبدالحمید امانت بهبهانی در دومین نشست تخصصی «برنامه تهیه و تولید محتوای آموزشی پیشگیری از جرایم و آسیبهای فضای مجازی بر اساس پروندههای قضایی، جرایم نوپدید و کلاهبرداری سایبری»، اظهار کرد: در برخی جرایم اینترنتی مانند انتشار تصاویر غیراخلاقی و یا سیاسی علیه نظام جمهوری اسلامی و …، بعضی از بزهکاران، خود نیز مورد بزه و زیان قرار میگیرند و این اقدامات را در حالی انجام میدهند که از عواقب و تبعات حقوقی آن آگاه نیستند.
وی ادامه داد: برخی از زیاندیدگان در فضای مجازی از جمله خریداران برنامههای فروش کالا یا افرادی که مورد فریب کلاهبرداران در خصوص برنده شدن آنان در قرعه کشی قرار میگیرند نیز بهرغم اطلاع از عواقب این موضوع، سهلانگاری میکنند که هر دو دسته نیازمند آموزش و هشدار هستند.
حجت الاسلام و المسلمین امانت بهبهانی گفت: همه دستگاههای حاکمیتی بهویژه نهادهای فرهنگی ملزم به آموزش مردم به طرق مختلف هستند که چنانچه به این رسالت به درستی عمل شود، شاهد چشمگیر پیشگیری از آسیبها و جرائم در فضای مجازی خواهیم بود.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری خوزستان بیان کرد: آموزش افراد باید در همان بستری که فعالیت میکنند، انجام شود و برای ارتقای سواد رسانهای و حقوقی مخاطبان فضای مجازی باید از ظرفیت همین فضا استفاده کرد.
وی گفت: باید از ظرفیت مجازی برای تنویر افکار عمومی و ارتقای آگاهیهای حقوقی مردم در خصوص جرایم اینترنتی استفاده کرد و این امر نیازمند عمل به مسئولیت اجتماعی توسط همه نهادهای دولتی به ویژه نهادهای دولتی است.
حجت الاسلام و المسلمین امانت بهبهانی تصریح کرد: رسانههای متعددی در استان خوزستان در حال فعالیت هستند که میتوانند سهم قابل توجهی در این امر داشته باشند.
وی گفت: این معاونت آمادگی دارد تا با همکاری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی، همایشی را با حضور مدیران سایتها و پایگاههای خبری در این خصوص برگزار کند.
حجت الاسلام و المسلمین امانت بهبهانی از سایر اعضای حاضر در این نشست خواست تا با در اختیار قرار دادن محتواهای آموزشی خود به رسانههای فعال در فضای مجازی، گامی در راستای ارتقای دانش حقوقی مردم استان بردارند.
گفتنی است در ادامه این جلسه، سایر اعضای نشست نیز به بیان دیدگاهها و راهکارهای خود پرداختند.