کوشا: دوام نظام در مدارا با مردم است

کوشا: دوام نظام در مدارا با مردم است
گلچین اخبار 1401/08/04 261

به گزارش ایسنا، جعفر کوشا در  نشست آزاد اندیشی بررسی، آسیب شناسی و ارائه طریق راهبردی با عنوان «حق اعتراض، خشونت پرهیزی و گفت‌وگو بر مدار خیر عمومی» گفت: ما باید همه امکانات را برای همه مردم ایجاد کنیم و اگر نتوانستیم در ایجاد فرصت‌ها برای مردم امکانات را ایجاد کنیم، بعضی افراد ممکن است حق اعتراض داشته باشند.

وی افزود: بعضی افراد به دلیل این‌که استعدادهای‌شان شکوفا نمی‌شود در جامعه سرخورده می‌شوند؛   لذا عدم توزیع سرمایه ملی و عدم وجود عدالت اجتماعی و اقتصادی و ... باعث می شود اختلافات طبقاتی بوجود آید و مردم نسبت به بعضی موارد معترض باشند. ما باید در برابر معترض ببینیم که این اعتراض منشا عقلانی دارد یا غیرعقلانی؟ به طور کلی پاسخگو بودن در برابر معترض تکلیف زمامداران است.

وی تصریح کرد: ما باید با معترض مدارا  کنیم‌ و سعه صدر داشته باشیم و اجازه دهیم عقاید طرف مقابل بروز کند و توان شنیدن انتقادات را داشته باشیم. توسل به زور و خشونت نه تنها اعتراض را از بین نمی برد بلکه عقده‌های روانی ایجاد می‌کند.

رییس اسکودا ادامه داد:  در روزهای اخیر ما با اعتراضاتی از ناحیه شهروندان مواجهیم و  براساس قانون اساسی پیش‌بینی کردیم که حق اعتراض با مجوز در جاهای مختلف انجام شود ولی بحث این است اگر جامعه امنیت محور باشد و اگر امنیت بر آزادی ارجح باشد، چگونه حق اعتراض را مدیریت کنیم؟

وی معتقد است: از اوایل سال ۵۸ تا الان تجربه خوبی در بحث مدیریت اعتراض نداشتیم؛ نه در مدیریت بحران نه خود بحران.   علت آن به  فرهنگ صلح و مسامحه و تساهل برمی گردد و ما این فرهنگ صلح را در مهدکودک هم ایجاد نکردیم. ما  فرهنگ صلح را حتی در خانه‌های خود ترویج ندادیم و  فرد همان شکلی رشد کرده و در جامعه مسئولیت دارد و نمی‌خواهد نظر مقابل را بشنود؛ لذا سعی می‌کند فضایی ایجاد کند و بگوید نظر ما نظر حاکم است و باعث شود که مردم به فکر باشند تا نظرات خود را اعلام کنند و علایمی نشان دهند که ما معترضیم و مسایلی مثل  رانت خواری و رابطه‌های خویشاوندی و ... مورد اعتراض مردم باشد.  

وی ادامه داد:  مردم حق دارند اعتراض کنند و زمامداران موظف به پاسخگویی هستند و اگر بخواهیم زندان‌ها را از افراد پر کنیم به نتیجه نمی رسیم زیرا  در طول تاریخ می بینیم که  توسل به زور  دوام ندارد؛ لذا دوام و بقای نظام این است که با مردم مدارا کنیم.

کوشا تاکید کرد: اگر بپذیریم شهروند حق اعتراض دارد، باید  اعتراضش را از طریق  قانونی مطرح کند. ارگان ها و نهادهای مردمی می توانند خواسته های مردم را معقولانه تر مطرح کنند. ترویج NGo ها  می‌تواند بسیار کمک کند تا فشارهای مردم کمتر شود؛ زیرا مردم نمی دانند خواسته های خود را چگونه مطرح کنند و گاهی این موضوع به اعتراض ختم می‌شود.

وی تاکید کرد: حق اعتراض، حق بشری است که باید شناخته شده باشد. روش‌های اعمال حق اعتراض را باید شناسایی کرد. باید خشونت در خانواده‌ها و توسل به زور را  از بین ببریم.   در جامعه نیز از افراد اصلح استفاده کنیم. باید زمامداران ما از افراد اصلح باشند.  

وی گفت: نباید هر صدای حقی را  که بلند می‌شود  از بین برد و قدرت را به مردم ترجیح داد؛ چراکه ما قدرت‌مان را از مردم گرفتیم و اگر مردم ما را بپذیرند مقبولیت پیدا می‌کنیم.

 

ثبت دیدگاه
جهت ثبت دیدگاه وارد حساب کاربری شوید ورود / ثبت نام
دیدگاه ها
هنوز دیدگاهی ثبت نشده است