روایت رئیس کل دادگستری استان مرکزی از ماجرای احکام صادره برای کارگران آذراب

روایت رئیس کل دادگستری استان مرکزی از ماجرای احکام صادره برای کارگران آذراب
گلچین اخبار 1401/06/08 261

ایسنا/مرکزی در روزهای اخیر مسئله محکومیت تعدادی از کارگران آذراب در دادگاه، رسانه ای شد و این امر واکنش‌هایی را به همراه داشت و در این میان کارگران،حمایت و پشتیبانی دستگاه قضا و شخص رییس جمهور را خواستار شدند.

شرکت صنایع آذراب که پس از اجرای اصل خصوصی سازی عملا به زمین خورد، با وجود همه حمایت ها و تلاش ها برای رفع مشکلات، هنوز به معنای واقعی، روی تولید را به خود ندیده و همین امر باعث شده است که کارگران در مقاطعی در واکنش به این شرایط عدم تولید، اعتراض کنند.

آخرین اعتراض کارگران آذراب در خصوص وضعیت مدیریتی و تولیدی در شرکت مربوط به نهم خردادماه سال جاری است که در این اعتراض کارگران در محوطه کارخانه تجمع کردند و در اقدامی که به گفته عسگری رییس شورای اسلامی کار شرکت هپکو، "هیجانی و از سر شدت عصبانیت" بود، درب اتاق مدیریت را پلمب کردند که البته اعضای شورا به سرعت فک پلمب کردند.

این اعتراض و اقدام کارگران واکنش دستگاه قضا را به دنبال داشت و در روزهای اخیر احکامی توسط دادگاه در رسیدگی به این اقدام کارگران صادر شد که با توجه به واکنش های کارگران به این حکم و خبرساز شدن آن در فضای مجازی، ماجرای پرونده این کارگران و جزئیات حکم صادر شده برای آنان را از رییس کل دادگستری استان مرکزی جویا شدیم.

حجت الاسلام عبدالمهدی موسوی در گفت و گو با ایسنا، اظهار کرد: دستگاه قضا در قبال مجامع صنعتی و تولیدی استان، یک وظیفه قانونی، شرعی و مستمر را در قالب حمایت از تولید، اشتغال و ارتقای کیفیت تولید در راستای شعار سال و منویات مقام معظم رهبری قائل است.

تصریح کرد: لازمه تحقق تمامی موارد مذکور، امنیت شغلی، امنیت کارگاه، نظم و انضباط محیط کار است و محور تحقق این مسائل، کارگران به عنوان ستون فقرات مجامع تولیدی هستند که قطعا تلاش آنها در عرصه تولید کشور قابل قدردانی و پاسداشت است.

برای رفع مشکلات آذراب، پای کار هستیم

وی درخصوص پرونده متشکله برای کارگران آذراب، گفت: پرونده به طوری مدیریت شد که مطالبات صنفی با برخی از بداخلاقی ها تداخل نداشته باشد و حتی در صورت وجود تداخل، به شکلی عمل شد که توقفی در خط تولید و عسر و حرجی در زندگی کارگران بروز نکند.

موسوی با تاکید بر اینکه تلاش دستگاه قضایی استان همواره بر این بوده که در کنار آذراب باشد و مسائل و مشکلات این شرکت در استان در شورای تامین با حضور نماینده ولی فقیه پیگیری شود و در صورت نیاز، دستورات قضایی برای رونق تولید در شرکت داده شد، افزود: در سطح ملی نیز پیگیری ها صورت گرفته است، با سران قوا و مسئولان امر نیز مکاتبه صورت گرفت و خوشبختانه امور در سیر و روند مناسبی قرار گرفته است، هرچند که مشکلات آذراب به این سادگی قابل حل نیست، اما به جد پای کار هستیم تا مشکلات حل شود و از کارگران نیز می خواهیم همچنان صبور باشند و مدیریت جدید را حمایت کنند و مسائل عمومی کارخانه و امنیت شغلی را نیز مدنظر داشته باشند تا موضوعات را در راستای حل شدن پیش ببریم.

اجازه ندادیم مجازات اجرایی صادر شود/صبر دستگاه قضا هم تمام می‌شود

 وی با بیان این‌که سعی بر این بود که پرونده با رأفت اسلامی بررسی شود، گفت: ۴ نفر از کارگران طبق نظر دادگاه تبرئه شدند و برای مابقی نیز محکومیت جزئی صادر شد که البته همین محکومیت جزئی نیز تعلیق شد. در دوران تعلیق حکم، کارگران تحت نظر و مراقبت هستند که کار تخصصی، کارگری و اقتصادی خود را دنبال کنند، درگیر مسائل حاشیه ای نشود و موضوعات را دست مسئولان و مدیران بسپارند.

موسوی تصریح کرد: اجازه ندادیم که مجازات اجرایی برای کارگران صادر شود، اما صبر و حوصله و رأفت اسلامی دادگاه نیز پایان پذیر است، نمی توان مکررا خطا، اشتباه، تنش و برهم زدن آرامش و امنیت کارگاه را ببینیم و سکوت کنیم، دستگاه قضایی نسبت به تامین امنیت شغلی، امنیت کارگاه و نظم واحدهای تولیدی حساس است و با دقت شرایط را بررسی می کند تا آرامش موجود به واسطه برخی ندانم کاری ها و سوءنیت ها خدشه دار شود.

اخلال در نظم عمومی صرفا اعتراض در خیابان نیست/سومین خطا قابل اغماض نیست

وی با تاکید بر اینکه قطعا با برهم زننده امنیت و آرامش تولید در استان برخورد قاطع و قانونی صورت می‌گیرد، افزود: مصداق اخلال در نظم عمومی فقط اعتراض در بازار اراک و خیابان های شهر نیست، و از طرفی، برخی اعتراضات خروجی بین المللی دارند. آذراب دارای جایگاه خاص بوده، صنعتی استراتژیک است و برندی ویژه محسوب می شود و برهم خوردن نظم چنین کارخانه‌ای به معنی بر هم خوردن نظم عمومی است و هیچ تردیدی در این مورد وجود ندارد.

رییس کل دادگستری استان مرکزی اظهار کرد: دادگاه در این پرونده سعی کرد به کارگران کمک کند، تاکنون دو مرتبه از خطای برخی کارگران چشم پوشی شده است و بار سوم جای اغماض وجود ندارد.

به گزارش ایسنا، یکی از کارگران آذراب نیز در اینباره به ایسنا گفت: خردادماه امسال پرسنل آذراب به دلیل سوءمدیریت تیم مدیریتی قبلی شرکت و بی نتیجه ماندن پیگیری های بسیار از مجاری قانونی توسط شورای اسلامی کار، در محوطه کارخانه اعتراض کردند.

محمد جان‌ملکی با بیان اینکه این اعتراضات روز نهم خردادماه به سالن مدیریت کشیده شد، افزود: پیرو این اعتراضات صبح ۲۱ خردادماه، ۲۱ نفر از کارگران بازداشت شدند.

صدور احکام قضایی تعلیقی برای ۱۷ کارگر آذراب

وی تصریح کرد: طی جلسه دادگاه، ۴ نفر از این ۲۱ نفر به دلیل اینکه در زمان اعتراض در کارخانه و اراک حضور نداشتند، تبرئه شدند، اما برای ۱۷ نفر دیگر، دادگاه بدوی اقدام به صدور حکم کرد.

این کارگر شرکت صنایع آذراب ضمن بیان جزییات حکم صادره، معتقد است از آنجاکه اعتراضی که منجر به صدور این حکم شده داخل محوطه شرکت بوده و به هیچ عنوان به داخل شهر و بیرون از شرکت کشیده نشد، پس عملا اخلالی در نظم عمومی انجام نشده است.

جان ملکی تاکید کرد: کارگران آذراب در این شهر زندگی خواهند کرد، این اتهام قطعا در آینده برای کارگران مشکل ساز می شود.

پرسنل خواهان حمایت قوه قضاییه هستند

وی گفت: کارگران آذراب با توجه به مساعدت دکتر رییسی در سال های گذشته و با هدف بهانه ندادن به دشمن و رسانه های معاند و احترام به دولت و مردم، این بار اعتراضات خود را درون کارخانه برگزار کردند و درخواست ما از مسئولان این است که دستگاه قضایی از کارگران آذراب حمایت داشته باشد، دکتر رییسی در بازدید از آذراب  مشکلات آذراب را مدیریتی دانست و قول مساعدت در رابطه با پرونده پرسنل بازداشتی را داد و امیدواریم این حمایت و پشتیبانی از کارگران، عملیاتی شود.

براساس این گزارش، با توجه به آنچه رئیس کل دادگستری استان گفته است، رویکرد دستگاه قضا در این پرونده، مبتنی بر صبر و مدارا بوده است، اما به نظر می رسد آنچه در این میان باید واقعا مورد توجه قرار گیرد،  ساماندهی هرچه سریع‌تر وضعیت این غول صنعتی به گل نشسته توسط مسئولان استان و کشور و بازگشت آن به مدار تولید است تا از وقوع چنین موارد و تشکیل چنین پرونده‌هایی جلوگیری کند.

 

ثبت دیدگاه
جهت ثبت دیدگاه وارد حساب کاربری شوید ورود / ثبت نام
دیدگاه ها
هنوز دیدگاهی ثبت نشده است