به گزارش اداره کل روابط عمومی وزارت علوم به نقل از سازمان امور دانشجویان، مراسم افتتاحیه اولین دوره ارتقا و مهارت افزایی مشاوران، روانشناسان و کارشناسان مراکز مشاوره دانشگاههای کشور در مجتمع فرهنگی آدینه به مدت چهار روز با سخنان ریاست سازمان امور دانشجویان آغاز بهکار کرد.
دکتر هاشم داداش پور معاون وزیر علوم و رئیس سازمان امور دانشجویان در آیین افتتاحیه گفت: قبل از ورود به مرحله درمان باید پیشگیری را مورد هدف قرار دهیم و بر اساس آن حرکت کنیم، در حقیقت مراکز مشاوره و سلامت باید درمان را به عنوان آخرین مرحله برای دانشجویان در نظر بگیرند و پیش از آن مسئله پیشگیری را در اولویت قرار دهند و اگر چنین شود بسیاری از مسائل حل میشود و نیازی به درمان های پرهزینه و کم بازده نخواهد بود.
وی افزود: مشاوره عامل موثری برای حل بسیاری از مسائل دانشجویان است و در حال حاضر هریک از دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی کشور دارای یک مرکز مشاوره دانشجویی است و در تلاش هستیم هم ساختار سازمانی این مراکز در راستای بهبود عملکرد تغییر یابد و هم در برنامه های این مراکز بازتعریف صورت گرفته و سبک زندگی پررنگتر ظهور و بروز یابد.
داداش پور با بیان اینکه شعار «سلامت برای همه دانشجویان در همه دانشگاهها » شعار خوبی است، افزود: اگر قرار باشد سلامت برای همه باشد، سبک زندگی سالم دانشجویی نیز میتواند برای ما و مراکز مشاوره بهعنوان شعار در نظر گرفته شود. در واقع اگر بخواهیم در فضای دانشجویی این سبک زندگی را ایجاد کنیم و اشاعه دهیم، اول باید خود با آن آشنا شویم و آن را در زندگی اجرا کنیم تا در نهایت بتوانیم آن را به درستی برای دانشجویان تبیین و ارائه دهیم.
وی داداشپور اظهار کرد: مشاوران و همیاران سلامت نیروهای ارزشمندی هستند، اما این تعداد نفر کافی نیستند و قادر به پاسخگوی حجم عظیمی از مسائل و مشکلات دانشجویان نمیتوانند باشند و نیاز به افزایش نیروهای کارآزموده و مجرب در این حوزه هستیم.
معاون وزیر علوم ادامه داد: نوع رفتار و سلوک و اسلوبها از قبیل پوشش، مصرف غذا، نگرشها و ... که امروز از ما سر میزند، اتفاقاتی است که ریشه در دنیای گذشته داشته، بنابراین با نگاه به گذشته در مییابیم که نوع عادات و رفتارها و الگوهای خاصی تا کنون در زندگی ما به وجود آمده است و ما باید بتوانیم با تغییر سبک زندگی در آنها نیز تغییراتی ایجاد کنیم.
داداش پور گفت: تغییر در نگرش ها نیازمند گذر زمان و روند تدریجی است، مراکز بهداشت به سلامت جسم و مشاوران به سلامت روان و نگرشهای فرد توجه دارند و اگر نتوانند درخصوص تغییر سبک زندگی گامی بردارند آن زمان چالشهای جدی شکل خواهد گرفت.
رئیس سازمان امور دانشجویان اظهار کرد: تا قبل از این، مراکز مشاوره پیشگیری را در دستور کار قرار نمیدادند و ما با اصلاح فرآیندها و آیین نامه و اقناع سازی کارشناسان؛ درصدد ایجاد نگرش و رفتار جدیدی در این عرصه هستیم تا میزان تاثیرگذاری را با توانمندسازی دانشجویان افزایش دهیم.