سامانه "مدیریت پنجره واحد زمین" آغاز تحول در حوزه املاک و اراضی است

سامانه
گلچین اخبار 1401/05/09 261

ایسنا/مرکزی رئیس کل دادگستری استان مرکزی گفت: ۷۰ درصد پرونده هایی که در دستگاه قضا بررسی می شود مربوط به حوزه املاک و اراضی است و سامانه مدیریت پنجره واحد زمین، آغاز تحول در این حوزه خواهد بود.

حجت الاسلام عبدالمهدی موسوی روز یکشنبه ۹ مرداد ماه در آیین رونمایی از سامانه الکترونیکی "مدیریت پنجره واحد زمین" اظهار کرد: در حوزه سامانه ای و فناورانه در حوزه املاک ورودی نداشته ایم و کمی عقب هستیم. هر دستگاه و سیستمی به فراخور حال خود اقدام کرده، اما پنجره واحدی در این راستا وجود نداشته است.

وی افزود: این سامانه با فراهم ساختن ۳ امکان برای پایش اراضی کشور با استفاده از تصاویر ماهواره ای، مدیریت درخواست متقاضیان حوزه زمین و مدیریت فرآیندهای بین دستگاهی به دنبال راه اندازی این پنجره واحد است.

رئیس کل دادگستری استان مرکزی با تاکید بر مزیت های این سامانه تصریح کرد:  اگر این سامانه اجرایی نشود بلا فایده خواهد بود، موثر بودن و نفع رساندن به مردم در حاکمیت منوط بر این است که همگان وظایف خود را اجرایی کنند.

رئیس کل دادگستری استان مرکزی بیان کرد: ضرورت مواجهه با زمین خواری از دلایل توجیهی راه اندازی این سامانه بوده و مقابله هوشمند با زمین خواری و اینکه برای مفسدین سد هوشمند ایجاد شود از دیگر کارکردهای این سامانه است. ۷۰ درصد پرونده هایی که در دستگاه قضا بررسی می شود مربوط به حوزه املاک و اراضی است و این سامانه آغاز تحول در این حوزه خواهد بود.

موسوی ادامه داد: همراهی و هماهنگی دستگاه ها برای اجرای این سامانه ضروری است و جدیت لازم در این راستا باید وجود داشته باشد، چراکه این سامانه حلقه واسطه بین اشخاص و دستگاه ها خواهد بود.

وی خاطرنشان کرد: در این سامانه از هرگونه رانت و تبانی جلوگیری می شود و همچنین جلوگیری از جعل و مخدوش کردن برگه استعلامات و مجوزها، جلوگیری از صدور مجوزهای غیرقانونی برای برخی اراضی خارج از محدوده و جلوگیری از سلایق فردی و نظرات شخصی از جمله مزایای این سامانه است که امیدواریم بتوان با همکاری از ظرفیت این سامانه استفاده کرد.

موسوی بر آموزش در خصوص این سامانه تاکید کرد و گفت: می طلبد تبادل نظری با استان هایی که این سامانه را اجرایی کرده اند صورت گیرد و آموزش کامل و جامعی نیز ارائه شود، در استان مرکزی دستگاه ها باید وظابف خود را در راستای این سامانه به درستی انجام دهند و دادگستری نظارت لازم در این رابطه را انجام خواهد داد.

ربیع اله قربانی، دادستان اراک نیز در این نشست گفت: در خصوص تغییر کاربری غیرمجاز، جهادکشاورزی و امور اراضی در اعمال تبصره ۲ ماده ۱۰ باید به کیفیتی برخورد شود که امکان بازسازی وجود نداشته باشد همچنین در راستای احکام صادره قطعیت یافته باید از دادستانی مستمرا پیگیری لازم را داشته باشند.

 

ثبت دیدگاه
جهت ثبت دیدگاه وارد حساب کاربری شوید ورود / ثبت نام
دیدگاه ها
هنوز دیدگاهی ثبت نشده است