بر اساس قانون مدنی، افراد با یکدیگر دارای نوعی از روابط هستند که این روابط سبب ایجاد آثاری خواهد شد.
بر اساس قانون مدنی، افراد با یکدیگر دارای نوعی از روابط هستند که این روابط سبب ایجاد آثاری خواهد شد. به این نوع روابط، در اصطلاح خویشاوندی یا قرابت گفته میشود که انواع مختلفی دارد که قرابت نسبی، قرابت سببی و قرابت رضاعی از جمله انواع قرابت یا خویشاوندی هستند. در این مقاله قصد داریم به بررسی این سوال بپردازیم که قرابت نسبی یعنی چه.
قرابت نسبی چیست
در قانون مدنی سه نوع از خویشاوندی را میتوان از یکدیگر باز شناخت که شامل قرابت نسبی، قرابت سببی و قرابت رضاعی است. یکی از انواع قرابت یا خویشاوندی، قرابت نسبی است. قرابت نسبی، خویشاوندی مربوط به خون است و رابطهای است بین دو نفر که یکی از نسل دیگری و یا هر دوی آنها از نسل شخص ثالثی باشند. به عبارت دیگر، قرابت نسبی بین کسانی است که دارای یک خون و نیاکان مشترک هستند.
اقسام قرابت نسبی
قرابت نسبی به قرابت در خط مستقیم و قرابت در خط اطراف تقسیم میشود. قرابت در خط مستقیم رابطهای است خونی بین دو نفر که یکی از آنان بی واسطه (مانند فرزند) یا با واسطه (نوه) از دیگر تولد یافته باشد.
قرابت در خط اطراف رابطهای است خونی بین افرادی که از نسل شخص ثالثی باشند، مانند خویشاوندی بین برادران و خواهران؛ اعم از اینکه از یک پدر و مادر باشند یا فقط پدر یا مادر مشترک داشته باشند.