به گزارش ایسنا به نقل از معاونت منابع انسانی قوه قضاییه، مهدی جوهری با اشاره به یکی از موثرترین اقدامات صورت گرفته در حوزه آموزش، اظهار داشت: درخصوص تبدیل وضعیت قضات آزمایشی شاهد تاثیر چشمگیری در روند تبدیل وضعیت استخدامی قضات بودیم به نحوی که محدودیت های زمانی و مکانی را در هم نوردید و روش ارزیابی علمی قضات آزمایشی از برگزاری آزمون کتبی در یک نوبت در سال، به مصاحبه های شفاهی (ویدیو کنفرانس) در نوبت های مکرر و متعدد جهت تسریع درمعرفی قضات به کمیسیون نقل و انتقالات تغییر کرد.
وی افزود: در سال ۱۴۰۰، با دعوت از ۲۲۸۴ نفر از قضات آزمایشی دادگستری کل استان ها برای ارزیابی علمی، تعداد ۱۷۴۷ نفر از قضات آزمایشی در جلسات هیأت ارزیابی علمی حضور یافتند که از بین آنها ۱۵۲۰ نفر حائز شرایط تبدیل وضعیت از رسمی آزمایشی به رسمی قطعی شدند.
جوهری همچنین به تهیه و تنظیم دفترچه یافتههای روزانه کاروزی کارآموزان قضایی در راستای تقویت استدلال و مورد کاوی در طول کارقضایی اشاره کرد و بیان داشت: با استعلام نظر مراکز کارآموزی، اقدام به طراحی و یکسانسازی دفترچه یافتههای روزانه کاروزی و ابلاغ آن به مراکز گردید تا کارآموزان با نگاهی کاربردی در شعب دادسرا و محاکم حاضر شوند و یافته های روزانه خود را که گزارشی از پرونده ها می باشد در این دفترچه ها به رشته تحریر درآورند تا مورد ارزیابی قرار گیرد.
مدیرکل آموزش معاونت منابع انسانی و امور فرهنگی قوه قضاییه با تشریح اقدامات اداره آموزش کارکنان اداری و مشاغل پیرامونی در سال ۱۴۰۰ از برگزاری ۹۰۷ ساعت آموزش با حضور ۱۴۳۲۳ نفر برای کارکنان اداری ستاد قوه قضائیه خبر داد و گفت: این اداره در راستای پاسخگویی به استعلامات آموزشی مربوط به ارتقاء رتبه کارکنان اداری ستاد قوه قضاییه و دادگستری های سراسر کشور، با بررسی سوابق آموزشی ۹۴۷۶ نفر از کارکنان اداری در مجموع ۸۳۸۲ نفر را واجد شرایط ارتقاء رتبه شغلی دانسته و در ادامه امکان شرکت در دوره های آموزشی مرکز آموزش مدیریت دولتی (آزمون های جامع الکترونیکی) را برای کارکنانی که به هر دلیل موفق به گذراندن دوره های ارائه شده از اداره مربوطه نشدند به منظور جبران کسر ساعت آموزش جهت ارتقای رتبه میسر نموده است.
وی ادامه داد: ۵۷ عنوان فعالیت کارکنان در کمیته معادل سازی فعالیت های علمی پژوهشی نیز منجر به معادلسازی ۴۲ مورد فعالیت تحقیقاتی با ساعات آموزشی و استفاده از اساتید هر استان با توجه به محل اقامت پژوهشگر جهت تسهیل ارتباط بین پژوهشگر و اساتید شد.
جوهری در ادامه به برگزاری جلسات هیات ممیزی با حضور ۱۱ نفر از قضات عالی رتبه به منظور ارزیابی قضات اشاره کرد و اظهار داشت: به منظور ایجاد ارتباط میان ترفیعات و انتصابات قضات با عملکرد و صلاحیت علمی قضات طی ۱۲ ماهه اول سال۱۴۰۰، در مجموع ۴۴ جلسه تشکیل داده که طی آن تعداد ۳۳۴۸ پرونده بررسی شد و در مجموع در این جلسات تعداد ۵۰۲۲۰ رای مورد ارزیابی قرار گرفت.
وی عنوان کرد: با عنایت به اهمیت مباحث اقتصادی و نوظهور در جامعه و تعدد و تکثر پرونده های قضایی مرتبط با آن، اداره نیازسنجی و تدوین متون آموزشی در سال گذشته طراحی دوره های آموزشی جدید را با روش آموزشی یادگیری مسئله محور در دستور کار قرار داد. وی افزود: تعداد سرفصلهای آموزش داده شده در ضمن خدمت اداری ۷۸ سرفصل و در ضمن خدمت قضایی ۹ سرفصل تعیین گردید.
مدیرکل آموزش معاونت منابع انسانی و امور فرهنگی قوه قضاییه در ارائه تشریح عملکرد اداره نشست های قضایی که با هدف استفاده از ظرفیتهای علمی و مهارتی قضات سراسر کشور برای ارائه راه حلهای حقوقی و به اشتراک گذاری دانش قضایی از طریق بحث و تبادل نظر قضات برگزار می شود، از ارسال ۱۷۵۰ صورتجلسه به هیات عالی (جلسات کیفری متشکل از ۵ نفر و جلسات حقوقی متشکل از ۱۳ نفر قضات بازنشسته دیوان عالی) و ثبت ۹۲۰ مورد دیگر درسامانه نشست های قضایی و انتشار ۸۵۰ مورد دیگر در سامانه مذکور خبر داد.
جوهری درخصوص تداوم ارائه آموزش مجازی اظهار داشت: آموزش مجازی یک بستر و ابزار مناسبی و مکملی در شرایط موجود است که بسیار به صرفه است اما بنای ما آموزش چهره به چهره و کاربردی و مورد کاوی است تا یادگیرنده به صورت فعال در فرایند یادگیری درگیر شود و فرصت مناسب برای ارتقاء مهارت های تحلیلی و حل مساله فراهم شود.
جوهری خاطر نشان کرد: در آموزش ضمن خدمت بخش قضایی ۱۴۲ ساعت و ۵۲۳۲ نفر ساعت آموزش برگزار شده است.
وی همچنین با بیان اهمیت آشنایی قضات با وظایف شغلی خود در بدو انتصاب از برگزاری آموزش های قضایی تخصصی میان سمتی برای قضات جدیدالانتصاب خبر داد و گفت: برگزاری آن در سال آینده نیز در دستور کار این مجموعه قرار دارد.
مدیرکل آموزش معاونت منابع انسانی و امور فرهنگی قوه قضاییه در پایان سخنان خود با اشاره به برنامه های عملیاتی و اجرایی سال ۱۴۰۱ بر مبنای نگاه تحولی عنوان کرد: ارتقاء، بازنگری، نیازسنجی واقعی و اجرای موثر برنامه ها از جمله راهبردهایی است که مطابق مصوبات معاون محترم منابع انسانی و امور فرهنگی قوه قضاییه در دست بررسی و پیاده سازی می باشد.
بازنگری و ارتقاء فرایند تبدیل وضعیت قضات رسمی آزمایشی به رسمی قطعی، ارتقاء سطح عملکرد هیات ممیزی، بازنگری، اصلاح و اجرای دستورالعمل فرایند ارزیابی علمی قضات، برگزاری دوره مهارتی- تخصصی دستیاری قضات برای منتخبان منصب قضاوت، اجرایی کردن آموزش بدو خدمت کارکنان اداری، ایجاد بانک اطلاعاتی اساتید مجرب دوره های آموزشی قوه قضاییه، بکارگیری شیوه های انگیزشی و تشویقی به منظور ارتقاء سطح علمی کارکنان قوه قضاییه، آسیب شناسی اجرای برنامه های آموزشی، مهارتی و کاربردی نمودن دوره های کارآموزی قضایی، اصلاح فرایند سنجش و ارزیابی علمی کارآموزان قضایی و تدوین و گردآوری استانداردهای رای متقن و ابلاغ و اجرای آن از راهبردهای سال جاری اداره کل آموزش قوه قضاییه می باشد.