شورا‌های حل اختلاف فرصت مناسبی برای جلوگیری از اطاله دادرسی دارند

شورا‌های حل اختلاف فرصت مناسبی برای جلوگیری از اطاله دادرسی دارند
گلچین اخبار 1400/10/12 261

خبرگزاری میزان - نشست هم‌اندیشی رئیس کل دادگستری استان تهران با سرپرستان مجتمع های شوراهای حل اختلاف این استان صبح امروز در مجتمع شهید کچویی برگزار شد.

در این نشست علی القاصی‌مهر با تسلیت ایام فاطمیه(س) و گرامیداشت یاد و خاطره شهید سردار سلیمانی، گفت: شهید سردار سلیمانی در همه عرصه ها و  میدان ها مرد عمل بود و به نحوی عمل کرد که چه دوست و چه دشمن او را سرمشق خود قرار دادند؛ سردار سلیمانی مکتبی را در زندگی بشری به نام مکتب سلیمانی بنیان نهاد و  این مکتب همان مکتب اخلاص، اخلاق، صداقت، آزادی و آزادگی است و باید در زندگی فردی و اجتماع آموزه های آن شهید را سرلوحه کار خود قرار دهیم.

القاصی مهر با بیان این که شوراهای حل اختلاف و مسئولان حوزه قضایی یک مسئولیت مشترک دارند و هر دو مجموعه یک کار که همان رسیدگی به پرونده های مردم است انجام می‌دهند گفت: روسای حوزه قضایی، دادستان ها، سرپرستان مجتمع های شوراهای حل اختلاف همگی عهده دار رسیدگی به امور مردم و پرونده ها هستند. 

وی با اشاره به اینکه تسریع در رسیدگی به پرونده ها و جلوگیری از اطاله دادرسی از اولویت های دادگستری تهران است تاکید کرد : اگر چه حجم پرونده ها ، نوع پرونده ها و نوع مراجعان به دادگستری استان تهران از یک ویژگی خاص و متفاوتی برخوردار است اما اقتضا دارد باوجود همه مشکلات اعم از کمبود نیرو و قاضی، مدیران قضایی پاسخگوی مطالبات مردم باشند. 

رضایت مردم از اولویت‌های سیاست‌های قوه قضاییه است 

القاصی مهر با اشاره به این که رضایت مردم از اولویت های سیاست های قوه قضاییه است گفت: با مراجعه به مردم و قضاوت باید نسبت به اقدامات قوه قضاییه برای تقویت نقاط قوت و از بین بردن نقاط ضعف تلاش کنیم تا شاهد افزایش رضایت مردم باشیم.

رئیس کل دادگستری استان تهران، ادامه داد: ماموریت اصلی این دادگستری رسیدگی به پرونده های مردم است و باید تلاش شود این رسیدگی در یک بازه زمانی مناسب و کوتاه انجام شود و اگر مشکلی وجود دارد با بررسی نقاط ضعف وضعیت موجود تغییر کند و در جهت رضایت مردم گام برداریم.  

القاصی مهر در ادامه استفاده از ظرفیت های شوراهای حل اختلاف را برای ارتقاء و رضایت مردم مهم دانست و گفت: هنر یک مدیر این است که در زمان سختی ها و مشکلات مجموعه اش را طوری هدایت کند که در مسیر ارتقاء و پیشرفت مردم قرار گیرد. 

وی با تقدیر از کار جهادی برخی از حوزه های قضایی که تا ساعات پایانی روز وقت رسیدگی به پرونده های مردم تعیین می کنند گفت: این اقدام جهادی که توسط برخی از حوزه های قضایی صورت می گیرد و وقت رسیدگی‌ها را حتی در ساعات پایانی روز و ساعت ۶ غروب تعیین می کنند قابل تقدیر است و بازخورد اجتماعی مناسبی نزد مردم دارد و خروجی آن رضایت مردم است ؛ این اقدام علاوه بر این که عزت می آورد میزان رضایت مردم از قوه قضاییه به جهت رسیدگی به مشکلات آنان را افزایش می‌دهد .

رئیس کل دادگستری استان تهران در ادامه با اشاره به این که کنترل ورودی‌ها پرونده ها به دادگستری ها و دادسراها در بحث نظارت های قضایی بسیار مهم و تاثیرگذار است گفت: روسای دادگستری ها و دادستان ها به ارجاع پرونده ها ورود کنند و با توجه به آگاهی و شناختی که نسبت به پرونده ها دارند از ورود  پرونده هایی که می تواند به شوراهای حل اختلاف ارجاع شود به دادگستری جلوگیری کنند.

ظرفیت‌های داوری در حل و فصل پرونده‌ها بسیار مهم است

وی بابیان اینکه استفاده از ظرفیت های داوری در حل و فصل پرونده ها بسیار مهم است گفت: همچنین باید از ظرفیت امام جمعه، ائمه جماعات مساجد و صاحب نفوذ در جهت ارتقاء شوراهای حل اختلاف استفاده کرد؛ شوراهای حل اختلاف فرصت و ظرفیت بسیار مناسبی برای جلوگیری از اطاله دادرسی دارند.

القاصی مهر در ادامه خطاب به روسای دادگستری ها و دادستان های استان تهران، گفت: دادگستری ها و دادستانی ها موظف هستند حداقل ماهیانه یک جلسه با اعضای شوراهای حل اختلاف داشته باشند و با بازدید میدانی از آن مجتمع نسبت به برطرف کردن نقاط ضعف و تقویت نقاط قوت و افزایش رضایت مردم گام بردارند .

رئیس کل دادگستری تهران در ادامه با ارائه راهکارهایی در جهت جلوگیری از اطاله دادرسی ، آسیب شناسی پرونده های مسن، پرونده های زندانی دار، بر استفاده از نهادهای ارفاقی تاکید کرد و گفت: تا جایی که می توانید از صدور قرار تامین اجتناب ورزید و در صورت صدور قرار تامین فرصت کافی برای آن را در نظر بگیرید همچنین زمانی که نیاز به بازداشت فرد نیست او را بازداشت نکنید و از نهادهای ارفاقی استفاده کنید.

رئیس کل دادگستری تهران استفاده در ادامه ظرفیت شوراهای حل اختلاف برای کنترل ورودی دادگستری ها و دادستانی ها را مورد توجه قرار داد و گفت: شوراهای حل اختلاف نقش مهمی در کاهش پرونده های ورودی دارند و می توان با استفاده از ظرفیت شوراهای حل اختلاف در جهت اقنای مردم گام برداشت.

 

ثبت دیدگاه
جهت ثبت دیدگاه وارد حساب کاربری شوید ورود / ثبت نام
دیدگاه ها
هنوز دیدگاهی ثبت نشده است