خبرگزاری میزان - مجمع عمومی سازمان ملل متحد بامداد جمعه (به وقت تهران) با تصویب قطعنامهای درباره آنچه «وضعیت حقوق بشر در ایران» خوانده شده به تکرار اتهامات واهی گذشته علیه ایران پرداخت.
این قطعنامه در حالی به تصویب رسیده که بسیاری از کشورهای عضو این مجمع به قطعنامه رأی مثبت ندادند و مطابق آمارها، امسال تعداد آرای منفی و ممتنع افزایش داشته است.
بیشتر بخوانید:
دبیر ستاد حقوق بشر مطرح کرد: لزوم تعامل و همکاری کشورها برای حمایت و ارتقاء حقوق بشر در عرصه بینالمللی
مجمع عمومی سازمان ملل، سال گذشته با ۸۲ رای مثبت، ۳۰ رای منفی، ۶۴ رای ممتنع و ۱۷ غائب قطعنامه حقوق بشری علیه ایران تصویب کرد، ولی امسال این قطعنامه با کاهش چهار رای مثبت، افزایش یک رای منفی و پنج رای ممتنع و کمتر شدن دو غائب به تصویب رسیده است که بیانگر کند شدن دشنه مدعیان حقوق بشر و رو شدن دست آنها در پرونده سازی علیه ایران است.
دبیر ستاد حقوق بشر: قطعنامه صادره مبتنی بر واقعیات نیست بلکه مبتنی بر اقدامات کاملا سیاسی است
در همین زمینه، کاظم غریب آبادی معاون امور بینالملل قوه قضائیه و دبیر ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران با اشاره به تلاش برخی کشورهای غربی برای معرفی جمهوری اسلامی ایران به عنوان مخالف حقوق بشر، گفت: این موضوع هیچ مبنایی ندارد و کاملا بهدور از واقعیت است. متاسفانه در حال حاضر حقوق بشر سیاسی شده و بهعنوان ابزاری جهت حصول به اهداف سیاست خارجی کشورها استفاده میشود.
غریبآبادی ادامه داد: برخی کشورها هستند که رنگ و بویی از دموکراسی و برگزاری انتخابات نبردهاند؛ اما از آنجا که شریک همین کشورهای غربی بهظاهر مدافع حقوق بشر هستند، مصون از هرگونه انتقاد، قطعنامه و یا مکانیزم گزارشگری هستند.
معاون امور بینالملل قوه قضائیه و دبیر ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران با اشاره به نقض گسترده حقوق بشر در کشورهای غربی در حوزههای گوناگون و بهویژه در حوزه مهاجران و پناهندگان، اظهار داشت: بهدلیل رویکردهای سیاسی حاکم بر حقوق بشر و انحصارگرایی در شورای حقوق بشر و سایر مکانیزمهای بینالمللی حقوق بشری، اجازه داده نمیشود که پروندهای در مورد آنها طرح و یا گزارشگری در مورد آنها نصب و یا قطعنامه حقوق بشری در مورد آنها صادر شود.
معاون امور بینالملل قوه قضائیه و دبیر ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران در ادامه با رد قطعنامه صادره علیه جمهوری اسلامی ایران، تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران این اراده را دارد که اگر نقصانی در جهت احقاق حقوق مردم وجود دارد و اگر تعدی به حقوق به مردم از جمله در دستگاه قضایی صورت گیرد، موضوع را پیگیری کند و تمام تلاش خود را برای اصلاح آن فرایند صرف کند. هیچ کشوری نمیتواند ادعا کند که در زمینه حقوق بشر کامل است، اما مهم این است که این اراده در کشورها وجود داشته باشد که اگر نقصانی را پیدا کردند و تعدی به حقوق مردم شد، موضوع را پیگیری و فرایند اشتباه را اصلاح کنند.
وی با بیان اینکه قطعنامه صادره مبتنی بر واقعیات نیست بلکه مبتنی بر اقدامات کاملا سیاسی است، گفت: جمهوری اسلامی ایران به اقدامات خود در جهت ارتقاء حقوق بشر و حقوق مردم ادامه خواهد داد و تحت تاثیر اقدامات سیاسی سایر کشورها و سازوکارها قرار نخواهد گرفت؛ اما این رویکردهای سیاسی و دوگانه را به رخ مدعیان حقوق بشر خواهیم کشید و به آنها متذکر خواهیم شد که حقوق بشر، یک موضوع سیاسی نیست که از آن استفاده دوگانه شود و بخواهند علیه برخی کشورها از آن به عنوان ابزار استفاده کنند و در مورد برخی کشورها و یا نقض حقوق مردم خود نیز سکوت کنند.
پر واضح است که جمهوری اسلامی ایران براساس موازین قانونی و شرعی و با توجه به ارزشهای انسانی و حقوق بشر خود را موظّف به گسترش ارزشهای انسانی دانسته و همواره تلاش مینماید تا حقوق بشر را به طور کامل رعایت، تضمین و اجرا کند و تصویب چنین قطعنامهای رویکرد سیاست زده و منفعنت طلبانه برخی کشورها با موضوع حقوق بشر را بیش از پیش نمایان میکند.