خبرگزاری میزان - یدالله موحد، رئیس کل دادگستری استان کرمان در گردهمایی روسای حوزههای قضایی و دادستانهای عمومی و انقلاب سراسر استان کرمان اظهار داشت: روسای حوزههای قضایی و دادستانهای استان باید موضوع پیشگیری از وقوع جرم و آسیبهای اجتماعی و دعاوی را جدی بگیرند و در این حوزه، برنامههای کارآمد، توسعه یابد تا به وضعیت مطلوب دست یابیم.
وی تصریح کرد: شک و تردیدی وجود ندارد که هر چه تلاشهای سازمان یافته، هوشمند و هدفمندی برای کنترل آسیبهای اجتماعی و دعاوی به شکل هدفمند دنبال شود، بار کاری دستگاه قضایی و حجم ورودی و مراجعات به دستگاه قضایی کاهش مییابد و کشور اگر تمام ظرفیتهای خود را در راستای پیشگیری از وقوع جرم و کاهش دعاوی معطوف نکند، باید منتظر باشد که نرخ جرایم و دعاوی افزایش یابد و با افزایش دعاوی و جرایم، باید شعب، تجهیزات و قضات جدید تامین شود.
رئیس کل دادگستری کرمان افزود: این مطلب که پیشگیری بر درمان ارجحیت دارد، یک موضوع کاملا علمی است و هزینه کمتری دارد،هیچگاه نباید از بحثهای پیشگیرانه غافل بمانیم.
موحد، تاکید کرد: هنر ما باید این باشد که برنامهها و طرحها را بومی سازی کنیم و ابتکارات خود را نیز به آن بیافزاییم و با ایدهها و خلاقیتهای خود مسیری را روشن کنیم که به کشور نیز کمک کند.
وی با اشاره به این مطلب که باید با همسویی، همگرایی و همکاری با سایر نهادها، ظرفیتها را در راستای اهداف پیشگیرانه به کار گیریم، گفت: به عنوان نمونه کار ساماندهی حاشیه شهر کرمان از یک جلسه آغاز شد در ادامه فضا تغییر کرد و با ورود دستاه قضایی و جلب همکاری سازمانهای مربوطه، مردم نیز با انگیزه شدند و همراهی کردند و در نهایت این اقدام به عنوان یک برند مطرح شد.
رئیس کل دادگستری استان کرمان به ورود بنیاد مسکن انقلاب اسلامی برای ساماندهی محله صنعتی خبر داد و افزود: کاردستگاه قضایی در این حوزهبه مراحل پایانی رسیده و در ادامه تمرکز فعالیتها بر ساماندهی محله شیشه گر خواهد بود.
موحد، تاکید کرد: تجربه موفق در ساماندهی محله صنعتی نشان داد که اگر مدیران دست به دست هم دهند میتوان کارهای بزرگی را انجام داد که در سطح کشور به عنوان یک طرح نمونه ملی معرفی شوند.
وی خاطرنشان کرد: کارها را نباید به صورت مقطعی دنبال کرد و در این رابطه باید برای مشکلات و ایرادات، راه حلهای علمی و منطقی را مشخص و دنبال کرد.
رئیس کل دادگستری استان کرمان ادامه داد: یکی دیگر از اقدامات اثرگذار دستگاه قضایی اجرای میثاق نامه عدالت و امنیت پایدار بود که با وجود شیوع بیماری کرونا، اجرای آن تداوم یافت و شاهد اثرات بسیار خوبی نیز بوده ایم.
موحد، با اشاره به اینکه نرخ پروندهها طی سال جاری در استان کرمان ۱۲ درصد رشد داشته است، گفت: توانمندیهای حوزههای قضایی باید به نحوی در زمینه پیشگیری از وقوع جرم به کار گرفته شود که با کاهش مراجعات به دستگاه قضایی، بتوان با استفاده از ظرفیتهای موجود به بهترین شکل ممکن به نیازهای جامعه پاسخ داد.
بیشتر بخوانید:
برگزاری نشست پیشگیری از رشد و گسترش حاشیهنشینی توسط معاونت پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان تهران