خبرگزاری میزان – گزارش پژوهشی «ظرفیتهای قوه قضاییه در تدوین، طرح و پیگیری دعاوی بینالمللی در محاکم ملی و غیرملی» توسط پژوهشگاه قوه قضاییه منتشر شد.
این اثر پژوهشی به قلم کیوان اقبالی، مهناز رشیدی و مهشید آجلی لاهیجی پژوهشگران پژوهشگاه قوه قضاییه و با نظارت علمی غلامحسین الهام و سیدحسین موسویفر توسط پژوهشکده حقوق عمومی و بینالملل تهیه و تنظیم شده است.
این گزارش پژوهشی در سه بخش تهیه شده که در بخش نخست آن نقش قوه قضاییه در تدوین، طرح و پیگیری دعاوی علیه دولتهای خارجی و اشخاص خارجی در محاکم ملی مورد بحث و بررسی قرار گرفته است.
در بخش دوم این گزارش نیز تدوین، طرح و پیگیری دعاوی علیه دولتها در محاکم بینالمللی و فراملی و همچنین تدوین، طرح و پیگیری این دعاوی علیه اشخاص توسط دولتها در محاکم غیرملی شامل محاکم بینالمللی، محاکم فراملی، محاکم داخلی دولت ثالث، محاکم داخلی دولت متوع فرد یا دولت محل وقوع جرم بررسی شده است.
بیشتر بخوانید:
فراخوان نشریه تخصصی «پژوهشهای حقوق ثبت» برای دریافت مقالات
عضویت رئیس قوه قضاییه در شورای عالی امنیت ملی و حق مشارکت وی در نحوه تدوین، طرح و پیگیری دعاوی بینالمللی مرتبط با منافع ملی کشور، نظارت سازمان بازرسی کل کشور بر حسن اجرای وظایف دفتر امور حقوقی و بینالمللی ریاست جمهوری و نظارت دادستان کل کشور بر روند تدوین، طرح و پیگیری دعاوی بینالمللی از منظر صیانت و احیای حقوق عامه از دیگر موضوعات مورد بررسی در این گزارش پژوهشی به شمار میرود.
بخش سوم این اثر پژوهشی نیز به مطالعه تطبیقی نهادهای متولی تدوین، طرح و پیگیری دعاوی بینالمللی در کشورهای ایالات متحده آمریکا، استرالیا، فرانسه، نیکاراگوئه، جمهوری اسلامی پاکستان، بلژیک، آلمان، روسیه و سوئیس اختصاص دارد.
در بخش پایانی این گزارش نیز تحت عنوان «نتیجهگیری» ضمن بررسی ظرفیتهای موجود و ارائه ۹ پیشنهاد کاربردی به منظور اثرگذاری بیشتر قوه قضاییه در طرح و پیگیری دعاوی بینالمللی، ظرفیتهای پیشنهادی نیز با توجه به مدل کشورهای مورد بررسی، ارائه شده است.