چوگان میراث عظیم فرهنگی ایران است که باید برای آیندگان حفظ شود

چوگان میراث عظیم فرهنگی ایران است که باید برای آیندگان حفظ شود
گلچین اخبار 1400/07/04 261

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل از پایگاه خبری وزارت ورزش و جوانان، سید حمید سجادی در گفت و گو با برنامه رادیویی جهان ورزش، ویژه سوارکاری و چوگان، با اشاره به قدمت و اصالت رشته ورزشی چوگان در ایران گفت: در برخی اسناد تاریخی، قدمت چوگان به ۵ هزار سال پیش و در تاریخ موثق دیگری به ٣۵٠ سال پیش بازمی گردد، ضمن اینکه در مطالعات دانشگاهی که بر روی چوگان انجام شده یکی از کمترین و نزدیک‌ترین تاریخ‌ ها به حدود ۶۰۰ سال قبل از میلاد مسیح است.

وزیر ورزش و جوانان با تاکید براینکه ریشه، خاستگاه و اصالت چوگان ایران است، بیان کرد: برهمین مبنا دنیا احترام خاصی برای ایران قائل است، افراد بزرگی، حداقل در یک قرن اخیر در چوگان ایران فعالیت کردند.

او در ادامه بیانات مقام معظم رهبری درخصوص توسعه ورزش چوگان را مورد توجه قرار داد و گفت: اخیرا رهبر معظم انقلاب برای چندمین بار توسعه این رشته اصیل ورزشی را مورد تاکید قرار دادند، که در این راستا ما نیز موظف به توسعه و تکمیل زیرساختهای این رشته ورزشی در بخش های مختلف هستیم و این مهم را در دستور کار قرارداده ایم.

 سجادی درباره فعالیت بخش خصوصی در رشته‌های سوارکاری و چوگان اظهار کرد: بیش از ۵۰۰ مجموعه سوارکاری در کشور عمدتاً از بخش خصوصی کمک می‌گیرند و این رشته به خاطر علاقه سرمایه‌گذاران بخش خصوصی و همچنین زمینه‌ای که قبلاً برای سوارکاری در ایران فراهم شده است، در شرایط خوبی قرار دارد .

وی با اشاره به الهام بخشی و فلسفه وجودی چوگان و اهمیت صلح و ورزش در دنیای امروز گفت: اهل نظر، چوگان را فراتر از ورزش می‌دانند و براین باور هستند که ورزش تنها بخشی از ابعاد وجودی چوگان است.

وزیر ورزش وجوانان از چوگان به عنوان میراث عظیم فرهنگی ایران نام برد که باید برای آیندگان حفظ و به جامعه جهانی معرفی شود.

وی در ادامه سخنانش توضیحاتی را در خصوص برنامه ریزی برای توسعه این رشته ورزشی ارائه کرد و گفت: تجهیز و نگهداری زیرساخت های ورزشی چوگان از جمله چمن مورد استفاده این رشته متفاوت با چمن دیگر رشته های ورزشی است .

سجادی ادامه داد: مساحت یک زمین چوگان حدودا ۸ برابریک زمین فوتبال است، بنابراین احداث، تجهیز و نگهداری چنین زمینی هزینه سنگینی دارد، ضمن اینکه این رشته در بحث زمین و اسب نیازمند ورود و حمایت بخش خصوصی است.

وزیر ورزش وجوانان یادآور شد: رشته ورزشی چوگان در زمین خاکی و ساحلی پیگیری می شود و اخیرا چوگان سالنی نیز طراحی شده، با وجود این تنوع، این رشته ورزشی برای توسعه نیازمند برنامه ریزی و سیاست گذاری دقیق تر است

وی در ادامه با بیان اینکه رشته ورزشی و اصیل چوگان در کشور آینده امیدبخشی را پیش رو خواهد داشت، اظهارداشت : برنامه وسیعی برای رشد این رشته شروع شده که به بار بنشیند.

 

ثبت دیدگاه
جهت ثبت دیدگاه وارد حساب کاربری شوید ورود / ثبت نام
دیدگاه ها
هنوز دیدگاهی ثبت نشده است