وکیل پایه یک دادگستری
فخر الزمان فخاری یکی از این شیرزنان است که شب گذشته در همایش تجلیل از وکلای ایثارگر برای اولین بار او را دیدم و با او قرار مصاحبه گذاشتم.
او در معرفی خود به خبرنگار حقوقی قضایی گروه اجتماعی ایرنا چنین گفت: بچه تهران هستم و از سال 59 همزمان با شروع جنگ و اعلام همگانی در روزنامه به عنوان امدادگر ثبت نام کرده و یک دوره یک ماهه امدادگری را گذراندم.
وی ادامه داد: اولین منطقه جنگی که اعزام شدم منطقه غرب یعنی ایلام بود.
این ایثارگر وکیل اظهار کرد: در مناطق مختلف جنگی به عنوان امدادگر خدمت می کردم و کارهای فرهنگی هم انجام می دادم.
فخاری با ذکر مثالی ادامه داد: در مناطق جنگی و در جاهایی که معلم حضور نداشت، به دانش آموزان درس می آموختم.
این بانوی ایثارگر که به همراه پدر، مادر، دو خواهر و دو بردارش از سال 59 تا سال 65 در جبهه های جنگ حضور داشت، گفت: در آن دوران دانش آموز دبیرستانی بودم و به همراه خواهرم که دانشجوی پزشکی بود و یک خواهر دیگرم سه نفری به عنوان امدادگر فعالیت می کردیم.
وی ادامه داد: مادرم پشت جبهه کار می کرد و پدرم نیز سنگرساز بود و دو برادرم در مناطق جنگی تا زمان آتش بس حضور داشتند.
خانم فخاری به گفته خودش از سال 65 در اداره امور اسرای هلال احمر خدمت کرد و بعد از جنگ یک دوره معارف سه ساله را گذراند و سپس در رشته حقوق در دانشگاه تهران پذیرفته شد و تحصیلاتش را در این دانشگاه ادامه داد.
وی خاطراتش از دوران جبهه را اینگونه بیان کرد: به نظر من لحظه لحظه جبهه و مناطق جنگی خاطرات تلخ و شیرین بسیاری دارد که با مجروح و شهید شدن رزمندگان و از دست دادن زمین هایمان خاطرات تلخ و بازپس گیری زمین ها و اسیر کردن دشمنان خاطرات شیرین برایمان رقم می خورد.
او حالا سیزده سال است که به عنوان وکیل مدافع در محکمه از حق دفاع می کند و در دوره دیگری از دفاع قرار دارد.
از این خانم ایثارگر در مورد چگونگی انتقال دوران جبهه و جهاد به نسلی که انقلاب و دوران دفاع مقدس را دیده اند و نه آن را لمس کرده اند و در مورد چگونگی حفظ ارزشهای ایثارگران پرسیدم که گفت: به نظر من باید از چیزهای خوب آن زمان و خلوص بچه ها تعریف کرد و آنهایی که جز دفاع از میهن چیزی برای آنها مهم نبود.
وی ادامه داد: با تعریف خاطرات و نمایش فیلم های آن زمان دوران می توان جوانان را به آن دوران نزدیک کرد.
فخاری خاطر نشان کرد: جبهه و محکمه هر دو دفاع حق از باطل است و اگر در آن زمان شرف و انسانیت خود را حفظ کردیم و به خاطر اقتدار کشورمان ایستادیم امروز نیز در جبهه وکالت باید بتوانیم دفاع از حق بکنیم.
وی اضافه کرد: نه تنها با نمایش فیلم بلکه با نوع رفتار و کردارمان می توانیم تاثیر قابل توجهی روی جوانان داشته باشیم و آنها با نوع رفتارمان نسبت به گذشته مان قضاوت خواهند کرد.
26 سال از دوران دفاع مقدس گذشت و فخرالزمان فخاری نه تنها در محکمه از حق دفاع می کند بلکه در مسجد مشاوره حقوقی رایگان ارائه می دهد و سرپرست معاضدت مجتمع قضایی قدس نیز است.
وی از همه کسانی که در هر جبهه ای مشغول خدمت هستند خواست تا خدمت شان را با خلوص نیت، صداقت و معنویت همراه کنند و بتوانند الگوی مناسبی برای فرزندان این مرز و بوم یعنی همانانی که با آن دوران هیچ آشنایی ندارند، باشند.
*ایرنا