سب النبی

موسسه حقوقی دانش محور تاراز
مشاور: موسسه حقوقی دانش محور تاراز
دانش محور تاراز دانش محور تاراز ناظر علمی: دانش محور تاراز دانش محور تاراز

به لعن و دشنام و هرگونه اهانت به پیامبر اسلام (ص) ، سب النبی می گویند.سب النبی شامل پیامبران الهی و همه ائمه معصومین می شود.

سب در لغت :

سب در لغت به معنای فحش و دشنام و ناسزا است.

سب در اصطلاح :

در اصطلاح به رفتاری که از طریق ناسزاگویی و توهین صورت گرفته باشد ، گفته می شود.

سب در شرع :

در قرآن کریم ، آیه ای درباره سب النبی وجود ندارد ولی  آیات فراوانی هست که در آن آزار و اذیت پیامبر اسلام را حرام می داند و خداوند برای آنها عذاب دردناکی را در نظر گرفته است. (سایت حکمت)

مطابق ماده 262 قانون مجازات اسلامی:

هر کس پیامبر اسلام و یا هریک از انبیاء بزرگ الهی را دشنام دهد یا توهین کند «ساب النبی» است و به اعدام محکوم می‌شود.

مطابق ماده 263 قانون مجازات اسلامی:

اگر فردی که متهم به سب شده است ، ادعا کند که این الفاظ را از روی اکراه، غفلت سهو یا در حالت مستی یا غضب گفته است و یا به معانی آن توجه نداشته است و یا نقل قول از  شخص دیگری بوده است  و آنها را بیان کرده، ساب النبی محسوب نمی‌شود. در اینصورت حکمی که قانون برای او در نظر می گیرد 74 ضربه شلاق است.

مطابق ماده 513 قانون مجازات اسلامی (تعزیرات):

کسی که به مقدسات اسلام و یا هر یک انبیاء یا ائمه طاهرین (ع) یا حضرت صدیقه طاهره (س) اهانت کند، اگر مشمول حکم سابّ النبی باشد، اعدام می‌شود و در غیر این صورت به حبس از یک تا پنج سال محکوم خواهد شد.

(سایت حکمت)

ماده ۲۶ قانون مطبوعات:

هر کس به وسیله مطبوعات به دین مبین اسلام و مقدسات آن اهانت کند، در صورتی که به ارتداد منجر شود، حکم در حق وی صادر و اجرا و اگر به ارتداد نینجامد، طبق نظر حاکم شرع بر اساس قانون تعزیرات با وی رفتار خواهد شد.

در صورتی که به پاسخ خود دست نیافتید پرسش خود را مطرح کنید
چنانچه وکیل تخصصی در این حوزه هستید خودتان را کنار این مشاوره معرفی کنید ورود / ثبت نام

کاربر گرامی: محتوای ارائه شده صرفا جهت اطلاع می باشد و در صورت اجرای مشاوره پیشنهادی و عدم حصول نتیجه ، ‏هیچگونه مسئولیتی متوجه «کلینیک حقوقی ایران» نخواهد بود.‏ و توصیه می شود هیچگاه بدون وکیل گام برندارید .