اعتراض شخص ثالث

وکیل الهه پیروزفر
مشاور: وکیل الهه پیروزفر
دکتر مصطفی السان السان ناظر علمی: دکتر مصطفی السان السان

شرایط شکلی و مرجع رسیدگی به دعوای اعتراض ثالث

۱–اعتراض ثالث اصلی مستلزم تقدیم دادخواست و پرداخت هزینه دادرسی است .(ماده ۴۲۰ ق.آ.د.م)

۲–اعتراض ثالث تبعی در صورتی که رای مورد اعتراض از دادگاه هم درجه صادر شده باشد یعنی اینکه رایی که موجب اعتراض شده از دادگاه بدوی بوده و دادگاهی که به دعوای اصلی رسیدگی می کند هم دادگاه بدوی باشد در اینجا نه دادخواست نیاز است و نه هزینه دادرسی و مرجع رسیدگی آن همان دادگاهی است که در حال رسیدگی به دعوای اصلی است. اما اگر رای مورد اعتراض از دادگاه با درجۀ بالاتر باشد مثلاً رایی که مورد اعتراض واقع شده از دادگاه تجدید نظر صادر شده و دادگاهی که در حال رسیدگی به دعوای اصلی است، دادگاه بدوی باشد چون درجه دادگاه پاین تر از دادگاه فوق الذکر می باشد، معترض ثالث ۲۰ روز فرصت دارد که در دادگاه تجدید نظر، دادخواست اعتراض ثالث طاری را اقامه نماید و گواهی آن را به دادگاه رسیدگی کننده به دعوای اصی ارائه کند و خود دادگاه، رسیدگی به دعوای اصلی را تا حصول نتیجه در رسیدگی به اعتراض ثالث به تأخیر بیندازد.

۳–مهلت اقامه دعوای اعتراض ثالث مقید به وقت نیست و هر زمانی که معترض ثالث تا زمانی که اصل حق زائل نشده باشد چه قبل از اجرای حکم و چه بعد از اجرای حکم می تواند اعتراض کند و اعتراض شخص ثالث پذیرفته می شود.

۴-دادخواست اعتراض ثالث اصلی به دادگاهی تقدیم می شود که رای قطعی را صادر نموده است. بنابراین در صورتی که رای مرجع بدوی، عیناً در مرحله تجدید نظر تایید گردد، دادخواست اعتراض ثالث باید به مرجع تجدیدنظر تقدیم گردد.

 

در صورتی که به پاسخ خود دست نیافتید پرسش خود را مطرح کنید
چنانچه وکیل تخصصی در این حوزه هستید خودتان را کنار این مشاوره معرفی کنید ورود / ثبت نام

کاربر گرامی: محتوای ارائه شده صرفا جهت اطلاع می باشد و در صورت اجرای مشاوره پیشنهادی و عدم حصول نتیجه ، ‏هیچگونه مسئولیتی متوجه «کلینیک حقوقی ایران» نخواهد بود.‏ و توصیه می شود هیچگاه بدون وکیل گام برندارید .