اعاده دادرسی در امور مدنی

وکیل فاطمه منصوریان
مشاور: وکیل فاطمه منصوریان
دانش محور تاراز دانش محور تاراز ناظر علمی: دانش محور تاراز دانش محور تاراز

رای داور

رای داور قابل اعاده دادرسی‌ نیست.زیـرا مـاده ۴۲۶ ناظر به احکام دادگاههاست و نه حکمی که داور‌ براساس ماده ۴۵۴ و بعد‌ قانون آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور مدنی صادر می کند رسیدگی دادگاه نسبت به رای داور هم محدود به موارد مـذکور در مـاده ۴۸۹ قانون مذکور می باشد .

حسب ماده ۴۹۰ حکم داور در موارد مذکور در ماده ۴۸۹ ظرف بیست روز پس از ابلاغ قابل اعتراض در دادگاهی است که دعوا را به داوری ارجاع کرده است یـا‌ دادگـاهی‌ که صلاحیت رسیدگی به اصـل دعـوا را دارد . به نظر می رسد حکمی که دادگاه در مقام رسیدگی به اعتراض به رای داور صادر میکند قابل اعاده دادرسی باشد .

هرچند‌ قانون آیین دادرسی مدنی درخواست اعـاده دادرسـی نسبت به حکم داوری را تـجویز نـکرده است ، امّا قانون داوری تجاری بین المللی مصوب ۹/۵/۱۳۷۶ در دو مورد به داور اجازه‌ رسیدگی‌ مجدد داده است . به موجب بند ۲ ماده ۳۳ قانون مذکور هرگاه رای داور مستند به سندی بوده باشد که جعلی بودن آن به موجب حـکم نـهایی ثابت‌ شده‌ باشد‌ و یا پس از صدور‌ رای‌ مدارکی‌ یافت شود که دلیل حقانیت معترض بوده و ثابت شود که آن مدارک را طرف مقابل مکتوم داشته یا باعث کتمان‌ آنها‌ شده‌ است.طرفی کـه از سـند مجعول یـا‌ مکتوم‌ متضرر شده است می تواند پیش از آنکه درخواست ابطال رای داوری را از دادگاه به عمل آورد از داور‌ تقاضای‌ رسیدگی‌ مجدد کند، مـگر در صورتی که طرفین به نحو دیگری‌ توافق کرده باشند.

 

در صورتی که به پاسخ خود دست نیافتید پرسش خود را مطرح کنید
چنانچه وکیل تخصصی در این حوزه هستید خودتان را کنار این مشاوره معرفی کنید ورود / ثبت نام

کاربر گرامی: محتوای ارائه شده صرفا جهت اطلاع می باشد و در صورت اجرای مشاوره پیشنهادی و عدم حصول نتیجه ، ‏هیچگونه مسئولیتی متوجه «کلینیک حقوقی ایران» نخواهد بود.‏ و توصیه می شود هیچگاه بدون وکیل گام برندارید .