بر اساس ماده۱۲۰۸قانون مدنی«سفیه یا غیر رشید کسی است که تصرفات او دراموال و حقوق مالی خود عقلایی نباشد » درست است که عقد نکاح نیز آثار مالی فراوان (ارث و نفقه) دارد و تعهداتی برای زوج ایجاد میکند ولی این الزامها به حکم قانون بر هر که در موقعیت شوهر یا پدر قرار گیرد تحمیل میشود و ارادۀ سفیه در آنها دخالت ندارد.
در قانون مدنی، به تبعیت از فقه اسلامی، سه گروه از اشخاصی که محجور شمرده می شوند، عبارت اند از: اشخاص صغیر یا غیر بالغ، اشخاص مجنون یا دیوانه و همچنین، اشخاص غیر رشید یا سفیه که به تبع محجور بودن، قادر به انجام برخی از اعمال حقوقی، اعم از انعقاد عقود و قراردادهای مالی و غیر مالی نیستند و باید با رضایت ولی، یعنی پدر یا جد پدری و یا قیم خود، اقدام به انجام امور مذکور نمایند.
از مهم ترین عقودی که اشخاص محجور، نیازمند آن هستند، عقد نکاح یا ازدواج بوده که تاثیر بسیار مهمی بر شخصیت آن ها خواهد داشت و وضعیت روحی آنان را دگرگون خواهد کرد. چرا که، داشتن یک شریک زندگی غیر محجور، می تواند نقش عمده ای در تصمیمات مالی فرد سفیه بگذارد. اما، نکاح غیر رشید یا سفیه، دارای شرایط مخصوص به خود است و صرفا، با رعایت این تشریفات امکان پذیر می باشد.
کاربر گرامی: محتوای ارائه شده صرفا جهت اطلاع می باشد و در صورت اجرای مشاوره پیشنهادی و عدم حصول نتیجه ، هیچگونه مسئولیتی متوجه «کلینیک حقوقی ایران» نخواهد بود. و توصیه می شود هیچگاه بدون وکیل گام برندارید .