دعوای انتقال منافع از فردی به فرد دیگر

خدیجه شکری
مشاور: خدیجه شکری
دانش محور تاراز دانش محور تاراز ناظر علمی: دانش محور تاراز دانش محور تاراز

در قراردادهای اجاره املاک تجاری مشمول قانون روابط موجر و مستاجر در سال ۱۳۵۶ مستاجر نمی تواند منافع مورد اجاره را به غیر انتقال داده و یا واگذار کند مگر اینکه به‌موجب اجاره نامه حق انتقال به غیر را داشته باشد .

 اگر مستاجر حق انتقال به غیر داشته باشد و مالک نیز به انتقال رضایت ندهد و حاضر به پرداخت حق کسب و پیشه نیز نباشد مستاجر با مانعی برای انتقال حق خود روبه‌رو است. از طرفی مستاجر می خواهد منافع ملک را واگذار کند و از سوی دیگر اگر بدون رضایت مالک اجاره ملک را منتقل کند مالک می‌تواند با پرداخت نصف حق کسب و پیشه به مستاجر اقدام به تخلیه ملک کند.

در چنین مواردی برای اینکه انتقال منافع به حق کسب و پیشه به حقوق مستاجر ضرر نزند مستاجر میتواند با مراجعه به دادگاه تجویز انتقال منافع ملک را از دادگاه مطالبه کند .

 دادگاه پس از بررسی موضوع در صورت وجود شرایط لازم و پس از استعلام از واحد ثبتی در خصوص وضعیت مالکیت ملک حکم به تجویز انتقال منافع صادر می کند پس از صدور و قطعیت حکم انتقال قرارداد اجاره و حق کسب و پیشه از سوی مستاجر به غیر بلامانع است .

دعوای انتقال منافع از فردی به فرد دیگر

آیا بدنبال طرح دعوی در این خصوص هستید؟
در صورتی که به پاسخ خود دست نیافتید پرسش خود را مطرح کنید
چنانچه وکیل تخصصی در این حوزه هستید خودتان را کنار این مشاوره معرفی کنید ورود / ثبت نام

کاربر گرامی: محتوای ارائه شده صرفا جهت اطلاع می باشد و در صورت اجرای مشاوره پیشنهادی و عدم حصول نتیجه ، ‏هیچگونه مسئولیتی متوجه «کلینیک حقوقی ایران» نخواهد بود.‏ و توصیه می شود هیچگاه بدون وکیل گام برندارید .