توقف عملیات اجرایی ثبت و ابطال اجراییه ثبت

سهند قربانی
مشاور: سهند قربانی
منا ابوفاضلی ناظر علمی: منا ابوفاضلی

میخواهم شخصا طرح دعوا کنم

در این قسمت به چگونگی طرح دعوا و تنظیم دادخواست جهت اعتراض به دستور اجرای ثبت می پردازیم. در صورتی که میخواهید در زمینۀ عملیات اجرایی اعتراض نمایید، لطفا به بلاک مرجع صالح برای رسیدگی به اعتراض نسبت به عملیات اجرایی، مراجعه بفرمایید.

نکته: طرح دادخواست حقوقی در مرحله اول ، نیازمند ثبت نام در سامانه ابلاغ الکترونیکی ثنا بوده ثبت نام در این سامانه با حضور در دفاتر خدمات قضایی الزامی میسر می باشد .

نکته: هر اقدامی که خواهان می خواهد انجام دهد به لحاظ قانونی شیوه خاص خود را طلب می کند، برای طرح دعوی مطالبه خسارت خواهان براساس قانون آیین دادرسی مدنی می بایست دادخواستی تنظیم نماید.

مرجع صالح به رسیدگی: رسیدگی به اعتراض اشخاص نسبت به عملیات اجرایی در صلاحیت رئیس ثبت است و رسیدگی به اعتراض نسبت به دستور اجرای ثبت در صلاحیت دادگاه است . به عبارت دیگر رییس ثبت ، مرجع رسیدگی به اعتراضات شکلی نسبت به اجرای ثبت است دادگاه عمومی ، مرجع رسیدگی به اعتراضات ماهیتی نسبت به اجرای ثبت است.

طرفین دعوا: هر کس دستور اجرای سند را مخالف با مفاد سند یا مخالف قانون دانسته یا از جهت دیگری شکایت از دستور اجرای سند رسمی و یا سند لازم الاجرا داشته و ذی نفع (= دارای منفعت ) در ابطال اجراییه باشد ، خواهان محسوب می شود و دعوا باید علیه شخصی که دستور اجرا به نفع او صادر شده است ، طرح شود که او خوانده نامیده می شود.

خواسته: در قسمت خواسته ادعای خود را عنوان نمایید. خواستۀ شما در این مورد، درخواست صدور حكـم بـه بطـلان دستور اجرا می باشد.

هزینۀ دادرسی: مطرح نمودن ادعا و طرح دعوا نیاز به پرداخت یک هزینه دارد که به آن هزینه دادرسی گویند.

مطالبۀ خسارت های ناشی از موضوع دعوی: شما علاوه بر خواسته خود، می توانید خساراتی که ناشی از تأخیر در انجام تعهد (= خسارتی که برای تاخیر در انجام تعهدات در نظر گرفته می شود. ) و نیز هزینه های دادرسی اعم از هزینۀ حق الوکالۀ وکیل و... را ضمن دادخواست، مطالبه نمایید. این موارد را نیز باید در ستون خواسته و بعد از عنوان درخواستی خود مطرح کنید.

دلایل: شما باید هر گونه دلیل در ارتباط با ادعای خود اعم از سند عادی یا رسمی، شهادت شهود و مطلعین ( در صورت استناد به شهادت شهود می بایست شهود شما درهر مرحله و در صورت نیاز مرجع قضایی حاضر به ادای شهادت شوند. شهود کسی است که واقعه یا امر مورد ادعا شما را دیده است. و مطلع کسی است که تنها در خصوص واقعه یا امر مورد ادعا اطلاع دارد.) تحقیقات و معاینه محل، ارجاع امر به کارشناسی و.... را در ستون دلایل قید نمایید.

شرح خواسته: در قسمت شرح خواسته نیز خواسته خود از مرجع قضایی را به طور کامل ذکر کنید.

نکته: در هر مرحله از رسیدگی به پرونده شما دادگاه از طریق سامانه ثنا و با ارسال پیامک شما را در جریان قرار خواهد داد و دیگر نیاز به مراجعه هر روز به دادگاه لازم نیست.

نکته: همچنین میتوانید با مطالعه کامل این مطلب و آگاهی از نکات آن، حقوق و تکالیف خود را به طور مختصر و مفید بشناسید و گام های هوشیارانه ای را بردارید.

کاربر گرامی: محتوای ارائه شده صرفا جهت اطلاع می باشد و در صورت اجرای مشاوره پیشنهادی و عدم حصول نتیجه ، ‏هیچگونه مسئولیتی متوجه «کلینیک حقوقی ایران» نخواهد بود.‏ و توصیه می شود هیچگاه بدون وکیل گام برندارید .