اذن در ازدواج

نرگس علیشاهی
مشاور: نرگس علیشاهی
منا ابوفاضلی ناظر علمی: منا ابوفاضلی

می خواهم شخصا پیگیری کنم

قبل از هر اقدامی جهت عدم مراجعه مکرر به دستگاه های قضایی و سهولت در آگاهی از روند جریان رسیدگی و برای دریافت و ابلاغ اوراق مربوطه لازم است در سامانه ثبت ثنا، ثبت نام انجام شود. اگر پدر یا جد پدری اجازه ازدواج به دختری که خواهان ازدواج  با فرد مورد نظرش باشد را ندهند، دختر باید با مراجعه به دفتر خدمات الکترونیک قضایی اظهارنامه ای مبنی بر تمایل وی برای ازدواج با فرد مورد نظر خود را برای پدرش ارسال کند و ذکر کند که درصورتی که به این ازدواج رضایت ندهد در دادگاه دعوای اذن در ازدواج مطرح می کند. بعد از آن و همچنین در مواردی که پدر یا جد پدری در محل حاضر نباشد و اجازه از آنها نیز عادتاً غیرممکن بوده و دختر نیز احتیاج به ازدواج داشته باشد به عنوان مثال در خارج از کشور باشد یا مفقود الاثر باشد و یا در بیمارستان بستری بوده و امکان مداوا وجود نداشته باشد، دختر با مراجعه به یکی از دفاتر خدمات الکترونیک قضایی می تواند دادخواست خود مبنی بر اذن در ازدواج را ثبت کند.

دختر باید مشخصات خود را به عنوان خواهان ذکر کند و در قسمت خوانده پدر یا جد پدری خود را قید نماید.

خواسته: اجازه ازدواج از دادگاه به دلیل(مضایقه پدر یا جد پدری از اذن یا به علت خودداری ولی از اذن یا عدم امکان گرفتن اذن از پدر یا جد پدری)

مدارکی که دختر باید ضمیمه دادخواست کند عبارت است از: فتوکپی شناسنامه خود و همسر آینده اش، اظهارنامه ای که برای پدرش ابلاغ کرده است، مدارکی که ثابت کند امکان گرفتن اجازه از پدر وجود نداشته است مثلا مدارک بیمارستان را ضمیمه کند و همچنین گواهی پزشکی قانونی مبنی بر باکره بودن دختر؛ زیرا دادگاه زمانی صلاحیت به این امر را دارد که دختر باکره باشد. و هر ادله دیگری که بتواند ادعای دختر را ثابت نماید می تواند ضمیمه دادخواست شود. اگر خواهان نیاز به امری مانند تحقیق محلی، استماع شهادت شهود و اظهارات مطلعین دارند نیز می تواند از دادگاه تقاضا نماید.( مطلع کسی است که از امر مورد ادعا شما اطلاع دارد و شاهد کسی است که امر مورد ادعا شما را دیده است. اگر در میان دلایل خود به شهود استناد نموده‌اید اسامی شهود خود را کامل بنویسید. و به یاد داشته باشید هر زمان که به شهادت شهود نیاز بود، شهود می‌بایست در محضر مرجع احضار کننده حاضر شوند.)

دختر باید در دادخواست شخصی که قصد ازدواج با او را دارد را معرفی کند از جمله اینکه وضعیت تحصیلی ، شغلی، خانوادگی و ... او را و همچنین توافقاتی که در خصوص نکاح شده از قبیل میزان مهریه و شروط ضمن عقد را ذکر کند.

دادگاه پدر یا جد پدری را به جلسه رسیدگی دعوت می کند و علت های مخالفت آن ها را استماع می کند. سپس در خصوص پسر تحقیق می کند مثلا ممکن است وی را برای انجام آزمایش عدم اعتیاد به مواد مخدر به پزشکی قانونی ارجاع دهد و همچنین در خصوص حسن رفتار وی از مراجع قانونی استعلام بگیرد. اگر از نظر دادگاه پسر شرایط قانونی برای ازدواج کردن را داشته باشد، حکم به اذن ازدواج می دهند. در صورتیکه دادگاه دلایل پدر را غیرموجه تشخیص دهد و یا احراز کند اجازه از پدر غیرممکن است اذن در ازدواج را صادر می کند و به خواهان اجازه می دهد به دفتر ازدواج مراجعه کند و ازدواج خود را ثبت کند.

در صورتی که به پاسخ خود دست نیافتید پرسش خود را مطرح کنید
چنانچه وکیل تخصصی در این حوزه هستید خودتان را کنار این مشاوره معرفی کنید ورود / ثبت نام

کاربر گرامی: محتوای ارائه شده صرفا جهت اطلاع می باشد و در صورت اجرای مشاوره پیشنهادی و عدم حصول نتیجه ، ‏هیچگونه مسئولیتی متوجه «کلینیک حقوقی ایران» نخواهد بود.‏ و توصیه می شود هیچگاه بدون وکیل گام برندارید .