منع اشتغال زوجه

نرگس علیشاهی
مشاور: نرگس علیشاهی
منا ابوفاضلی ناظر علمی: منا ابوفاضلی

می خواهم شخصا پیگیری کنم

قبل از هر اقدامی جهت عدم مراجعه مکرر به دستگاه های قضایی و سهولت در آگاهی از روند جریان رسیدگی و برای دریافت و ابلاغ اوراق مربوطه لازم است در سامانه ثبت ثنا، ثبت نام انجام شود. سپس خواهان که می تواند زوج یا زوجه باشد دادخواست منع اشتغال زوج یا زوجه را ثبت و می بایست در دادخواست مشخصات خود و خوانده که زوج یا زوجه می باشد را قید کند. طبق نظریه مشورتی شماره 7/92/845 طرف دعاوی ناشی از روابط زوجیت از جمله دعوای زوج مبنی بر منع اشتغال زوجه ،‌شخص زوجه است نه سازمان یا اداره متبوع وی، لذا اداره متبوع زوجه، مرجع اجرای حکم منع اشتغال زوجه نیست بلکه زوجه خود به عنوان محکومٌ¬علیه در اجرای حکم مزبور با توجه به میزان سوابق اداری می تواند تقاضای بازخریدی، بازنشستگی یا استعفاء‌ نماید و اثر عدم اقدام زوجه برای اجرای حکم مزبور این است که می تواند قرینه ای بر عدم تمکین زوجه باشد.

خواسته شما صدور حکم منع اشتغال زوج یا زوجه می باشد.

همچنین خواهان می بایست کارت ملی خود را به همراه داشته باشد و تصویر آن، تصویر شناسنامه و سند ازدواج و هر ادله ای در خصوص ادعا خود دارد را ضمیمه دادخواست نماید. همچنین خواهان می تواند تقاضای استماع شهادت شهود و اظهارات مطلعین (شاهد کسی است که امر مورد ادعا را دیده است و مطلع کسی است که از امر مورد ادعا اطلاع دارد. در صورت معرفی شهود و مطلعین اسامی آنان را به طور دقیق یادداشت و در صورت لزوم ، شهود خود را برای ادای شهادت حاضر نمایید.) ، تحقیقات و معاینه محل را نیز در راستا اثبات ادعا خود از محضر دادگاه درخواست نماید.

در شرح خواسته نیز خواسته خود را به طور مشروح بیان نمایید. و هر علتی که بیان گر تعارض شغل خوانده با حیثیت خانوادگی و وضعیت اجتماعی و شغلی خود شما می باشد یا دلیلی که اثبات کند ساعات کاری زیاد منافی مصالح خانوادگی است و خوانده بدین سبب قادر به ایفای وظایف زناشویی نمی باشد را ذکر کنید.

و اگر طرف این دعوا قرار گرفته اید می توانید با اثبات عدم منافی بودن شغل خود با مصالح خانوادگی، متناسب بودن شغل با سطح تحصیلات وی، طبق قانون بودن ساعات کاری خود و مفید واقع شدن کارتان در اجتماع در مقابل خواهان به دفاع بپردازید. 

دادگاه پس از رسیدگی حکم مقتضی صادر می کند و اگر شما اعتراضی به حکم صادره دارید می توانید ظرف 20 روز تقاضای تجدیدنظر از حکم صادره را بنمایید.

 

کاربر گرامی: محتوای ارائه شده صرفا جهت اطلاع می باشد و در صورت اجرای مشاوره پیشنهادی و عدم حصول نتیجه ، ‏هیچگونه مسئولیتی متوجه «کلینیک حقوقی ایران» نخواهد بود.‏ و توصیه می شود هیچگاه بدون وکیل گام برندارید .