دعوی صدور حکم حجر

سهند قربانی
مشاور: سهند قربانی
منا ابوفاضلی ناظر علمی: منا ابوفاضلی

انتشار حکم حجر و تعیین امین موقت

الف) انتشار حکم حجر:

انتشار حکم حجر، گاهی اختیاری است و گاهی الزامی. به دستور مادۀ 1226 قانون مدنی : « اسامی اشخاصی که بعد از کبر و رشد بعلت جنون یاسفه محجور می گردند باید در دفتر مخصوص  ثبت شود. مراجعه به دفتر مزبور برای عموم آزاد است. » اما « انتشار حجر هر کسی که نظر به وضعیت دارائی او ممکن است طرف معاملات بالنسبه عمده واقع گردد الزامی است. » ( قسمت آخر مادۀ 1225 قانون مدنی ) . چرایی الزامی بودن انتشار حکم چنین افرادی این است که دیگران با شناخت کافی با آنان معامله کنند. ( کتاب اشخاص و محجورین- دکتر سید حسین صفایی- سمت- ص 299 )

ب)تعیین امین موقت:

گاهی جریان رسیدگی به موضوع حجر و  صدور حکم و انتشار آن و  نصب قیم طولانی می شود و ممکن است محجور در این فاصله در اموال خویش تصرفاتی بکند یا اموال مورد سوء استفادۀ دیگران قرار بگیرد. به همین منظور قانون گذار برای محجور امین موقت می گذارد. وظیفۀ امین موقت حفظ اموال و تصرفات ضروری به نمایندگی از  شخصی است که در خواست حجر او شده است و با حکم قطعی دادگاه مبنی بر عدم حجر و یا با صدور حکم حجر و نصب قیم، وظیفۀ او به پایان می رسد. ( کتاب اشخاص و محجورین- دکتر سید حسین صفایی- سمت- ص 299 و 300)

کاربر گرامی: محتوای ارائه شده صرفا جهت اطلاع می باشد و در صورت اجرای مشاوره پیشنهادی و عدم حصول نتیجه ، ‏هیچگونه مسئولیتی متوجه «کلینیک حقوقی ایران» نخواهد بود.‏ و توصیه می شود هیچگاه بدون وکیل گام برندارید .