طلاق به درخواست زوجه

سهند قربانی
مشاور: سهند قربانی
منا ابوفاضلی ناظر علمی: منا ابوفاضلی

میخواهم شخصا اقامه دعوا کنم

برای ارائه دادخواست مطالبه خسارت خود ابتدائاً می بایست به دفاتر خدمات قضایی مراجعه نمود. قبل از هر اقدامی جهت عدم مراجعه مکرر به دستگاه های قضایی و سهولت در آگاهی از روند جریان رسیدگی و برای دریافت و ابلاغ اوراق مربوطه لازم است در سامانه ثبت ثنا، ثبت نام انجام شود.

اگر طلاق توافقی نیست و اگر وکالت در طلاق(حق طلاق) از همسر ندارید ناچارید دادخواست طلاق از طرف زوجه تقدیم دادگاه خانواده کنید. زوجه هم می تواند در دادگاه خانواده شهری که هم اکنون ساکن است دادخواست بدهد و هم در دادگاه خانواده محل اقامت شوهر.

مشخصات خواهان: خواهان کسی است که دعوا را اقامه میکند. ( خود شما هستید ) شما می بایست مشخصات و نشانی خود را به طور کامل قید نمایید.

در قسمت خوانده باید مشخصات و نشانی شخصی که قصد طرح دعوا علیه آن را دارید (زوج) مطرح نمایید.

نکته : در صورتی که نشانی محل سکونت یا محل کار خوانده( طرف دعوی) را در اختیار ندارید، به دادگاه اعلام نماید.

تعیین خواسته: خواهان بایستی به صورت شفاف، درخواست خود را در دادخواست اعلام نماید تا دادگاه به رسیدگی به موضوع را آغاز نماید. خواسته شما طلاق (صدور گواهی عدم امکان سازش) به درخواست زوجه می باشد.

در ستون دلایل شما می بایست دلایلی که به استناد آنها ادامه زندگی برای شما  ناممکن و منجر به درخواست جدایی شده را ذکر نمایید. این دلایل عبارتند از: صدور حکم محکومیت قطعی زوج، گزارش کلانتری، گزارش پزشکی قانونی، مدارک پزشکی زوج یا زوجه، تحقیقات و معاینه محل ، استناد به اظهارات شهود و مطلعین (شهود کسی است که واقعه را دیده است و مطلع کسی است که از واقعه اطلاع دارد. در صورت معرفی شهود و مطلعین اسامی آنان را به طور دقیق یادداشت و در صورت لزوم ، شهود خود را برای ادای شهادت حاضر نمایید.)

استعلام از مراجع ذیربط و.... در قسمت منضمات نیز اصل یا کپی مصدق شناسنامه و اصل یا کپی مصدق سند ازدواج و اصل یا کپی مصدق تمام اسنادی که به آن استناد می کنید را ارائه دهید.

در قسمت شرح خواسته نیز خواسته خود از مرجع قضایی را به طور کامل ذکر کنید. همچنین میتوانید با مطالعه کامل این مطلب و آگاهی از نکات آن، حقوق و تکالیف خود را به طور مختصر و مفید بشناسید و گام های آگاهانه ای را بردارید.

طلاق پرونده ای است که با اعتراض هر کدام از زوجین ۳ دادگاه را طی می کند. دادگاه بدوی، دادگاه تجدید نظر استان مربوطه، دیوان عالی کشور. در فرض اینکه پرونده با اعتراض، هر سه دادگاه را پشت سر بگذارد حدود یکسال طول خواهد کشید. مگر اینکه یکی از طرفین اعتراض نکند.

کاربر گرامی: محتوای ارائه شده صرفا جهت اطلاع می باشد و در صورت اجرای مشاوره پیشنهادی و عدم حصول نتیجه ، ‏هیچگونه مسئولیتی متوجه «کلینیک حقوقی ایران» نخواهد بود.‏ و توصیه می شود هیچگاه بدون وکیل گام برندارید .