طلاق به درخواست زوجه

سهند قربانی
مشاور: سهند قربانی
منا ابوفاضلی ناظر علمی: منا ابوفاضلی

مراحل طلاق از طرف زن و مدت زمان لازم برای اخذ طلاق

عدم حضور زن برای طلاق و واگذار کردن آن به وکیل خانواده و وکیل حقوقی مزایایی دارد که از جمله آن‌ها می‌توان به عدم نیاز به حضور زن در دادگاه و جلسات داوری، دریافت حق و حقوق وی اعم از مهریه و نفقه توسط وکیل طلاق، عدم نیاز به حضور وی برای اجرای صیغه طلاق و صدور حکم طلاق در صورت داشتن شروط دوازده‌گانه پس از 5 ماه اشاره کرد.

خوب است بدانید که  طلاق از طرف زن، پرونده ای  است که مراحل طلاق آن ۳ مرحله می باشد. با این توضیح که طرفین (زن و شوهر) می توانند در صورتی که حکم دادگاه اول (بدوی) به ضرر آن ها باشد نسبت به آن در فرجه ۲۰ روزه تجدید نظر خواهی کنند. بدیهی است که پرونده پس از تبادل لوایح به دادگاه تجدید نظر استان فرستاده می شود و در ادامه پس از صدور رای توسط شعبه دادگاه تجدید نظر که غالبا بدون حضور زوجین و تشکیل جلسه می باشد در مهلت ۲۰ روزه هر کدام از طرفین که رای به ضرر او باشد می تواند فرجام خواهی کند. در این صورت پرونده به دیوان عالی کشور ارسال می گردد. باز هم این همه کار نیست چه بسا که دیوان از رای دادگاه تجدید نظر نقص بگیرد و یا نقض کند و مجددا پرونده به دادگاه تجدید نظر اعاده شود که در این صورت پس از صدور حکم مجدد از سوی شعبه دادگاه تجدید نظر باز هم امکان فرجام خواهی مجدد مهیا است.  این مطالب از این رو گفته شد که پرونده طلاق در صورت مقاومت زوجین، پرونده ای طولانی است و صبر بسیار می طلبد و اصلا ماهیت آن با عجله سازگار نیست مگر این که طلاق غیابی باشد و زوج در دادگاه حضور نیابد و یا اعتراض نکند که زمان کمتری به طول می انجامد. ( کتاب مختصر حقوق خانواده دکتر صفايي- نشر ميزان- ص 247 تا 262 )

کاربر گرامی: محتوای ارائه شده صرفا جهت اطلاع می باشد و در صورت اجرای مشاوره پیشنهادی و عدم حصول نتیجه ، ‏هیچگونه مسئولیتی متوجه «کلینیک حقوقی ایران» نخواهد بود.‏ و توصیه می شود هیچگاه بدون وکیل گام برندارید .