عزل وصی از وصایت

مهرنوش جوادپور
مشاور: مهرنوش جوادپور
منا ابوفاضلی ناظر علمی: منا ابوفاضلی

مواردی که منجر به رجوع ضمنی از وصیت می شود

ا-نوشتن وصیتی بر خلاف وصیت قبلی
2-انتقال مال مورد وصیت
3-اتلاف مال مورد وصیت
4-از بین بردن جهت وصیت و وصیتنامه
به عنوان مثال شخصی نسبت به یک سوم اموال خود وصیت می کند سپس بخش مهمی از اموال خود را به دیگران میفروشد یا می بخشد یا وصیت می کند.
انتقال مال مورد وصیت در زمان زنده بودن شخص وصیت کننده باعث میشود مال مورد وصیت از بین برود و آن را باطل میکند ولی این مورد در صورتی رجوع از وصیت محسوب میشود که دارای چند شرط باشد:
1-منجز باشد ( یعنی وقوع آن بستگی به موضوع یا امر خاصی نداشته باشد)
2-مال مورد انتقال همان مال مورد وصیت باشد
3-این انتقال ارادی و بنا به تصمیم وصیت کننده باشد
اتلاف مال مورد وصیت میتواند به صورت عمدی باشد و وصیت کننده به صورت عمدی و ارادی مال مورد وصیت را ز بین ببرد که این موجب بطلان وصیت نامه و همچنین رجوع از وصیت هم میشود.
حالت دیگر آن است که به صورت عمدی مال مورد وصیت تلف نشود بلکه وصیت کننده مال مورد وصیت را برای فروش یا صلح ( عقدی است که به جای یکی از عقود معاملاتی مانند بیع ، رهن، و اجاره بکار میرود) مورد وصیت به دیگری وکالت می دهد.
مورد دیگر حالتی است که در آن وصیت کننده به عمد مال مورد وصیت را در معرض تلف قرار بدهد و عمل او به تنهایی منجر به تلف شدن مال مورد وصیت بشود.
وصیت کننده میتواند برای رجوع از وصیت مورد وصیت را بسوزاند یا پاره کند ی خطوط آن را بشورد و ...که یکی از رایج ترین روش ها برای رجوع از وصیت است و این اقدام به ویژه در وصیت نام های خود نوشت یا سری به معنای رجوع از وصیت است. همچنین اگر وصیت کننده جهت اصلی وصیت را از بین ببرد به این معنا است که از وصیت رجوع کرده است. ( کتاب دکتر ناصر کاتوزیان/ ارث، وصیت، شفعه صفحه 98 الی 106)

در صورتی که به پاسخ خود دست نیافتید پرسش خود را مطرح کنید
چنانچه وکیل تخصصی در این حوزه هستید خودتان را کنار این مشاوره معرفی کنید ورود / ثبت نام

کاربر گرامی: محتوای ارائه شده صرفا جهت اطلاع می باشد و در صورت اجرای مشاوره پیشنهادی و عدم حصول نتیجه ، ‏هیچگونه مسئولیتی متوجه «کلینیک حقوقی ایران» نخواهد بود.‏ و توصیه می شود هیچگاه بدون وکیل گام برندارید .