الزام به تمکین

مهرنوش جوادپور
مشاور: مهرنوش جوادپور
منا ابوفاضلی ناظر علمی: منا ابوفاضلی

میخواهم شخصا پیگیری کنم

قبل از هر اقدامی جهت عدم مراجعه مکرر به دستگاه های قضایی و سهولت در آگاهی از روند جریان رسیدگی و برای دریافت و ابلاغ اوراق مربوطه لازم است در سامانه ثبت ثنا، ثبت نام انجام شود. سپس می توانند با مراجعه به دفتر خدمات الکترونیک قضایی، دادخواست خود مبنی بر الزام به تمکین را ثبت نمایید.

بهتر است قبل از تقدیم دادخواست اظهارنامه ای مبنی بر لزوم تمکین زوجه و بازگشت زوجه به منزل از طرف شوهر برای زن فرستاده شود. 

برای تنظیم دادخواست به نکات ذیل توجه نمایید:

1.اطلاعات فردی و نشانی خود را به صورت دقیق قید نمایید.

2.در قسمت خوانده، نام همسر خود که می‌خواهید علیه آن طرح دعوی نمایید را بنویسید. و در صورت اطلاع از نشانی آن را نیز قید نمایید.

3.در ستون خواسته باید عنوان خواسته خود ( الزام به تمکین ) پرداخت کلیه خسارات دادرسی اعم از هزینه دادرسی و سایر خسارات را قید نمایید.

4.دلایل خود را به صورت کامل معرفی نمایید. دلایل شما می توانند هر چیزی باشد که ادعای شما را اثبات کند از قبیل: کپی برابر با اصل شده سند ازدواج 2 – کپی برابر شناسنامه و کارت ملی خودتان 3- اظهارنامه مبنی بر دعوت رسمی زوجه به منزل مشترک 4- استشهادیه مبنی بر ترک منزل از ناحیه زوجه و معرفی مطلعین و شهود ( مطلع کسی است که از امر مورد ادعا شما اطلاع دارد و شاهد کسی است که امر مورد ادعا شما را دیده است.) اگر در میان دلایل خود به شهود استناد نموده‌اید اسامی شهود خود را کامل بنویسید. و به یاد داشته باشید هر زمان که به شهادت شهود نیاز بود، شهود می‌بایست در محضر مرجع احضار کننده حاضر شوند. 5- اجاره نامه یا سند مالکیت منزلی که می خواهید در آن با زوجه زندگی کنید. ( از آن جا که مرد باید شرایط تمکین زن از جمله تهیه مسکن و مقدمات زندگی را فراهم کند ارائه این مدرک هم لازم است.)

6- در صورت نیاز نظر مددکار اجتماعی و تحقیق محلی نیز انجام گیرد.

در قسمت شرح خواسته تمامی ادعا خود و دلایل خود را به طور کامل توضیح دهید و در نهایت خواسته خود را از مرجع قضایی در انتهای متن به طور واضح بیان کنید.

در این نوع پرونده دو مرحله دادرسی وجود دارد و امکان تجدید نظر خواهی پس از 20 روز از ابلاغ رای برای طرفین دعوا امکان پذیر است. اگه رای به نفع شما صادر شود می توانید از دادگاه بدوی اجرایی این حکم را بخواهید. البته اجرای حکم به این معنا نیست که زوجه به زور به خانه زوج آورده شود. بلکه از زوجه درخواست می شود که به منزل مشترک باز گردد در صورت عدم تمکین از رای، ناشزه (ناسازگار) محسوب و نفقه به ایشان تعلق نمی گیرد. و از این جهت مرد ملزم به پرداخت نفقه نیست و نمی توان علیه مرد دعوای  ترک انفاق یا الزام به دادن نفقه را مطرح نمود مگر در صورت نفقه معوقه ( نفقه ای گه پرداختش به تعویق افتاده است.)

 

در صورتی که به پاسخ خود دست نیافتید پرسش خود را مطرح کنید
چنانچه وکیل تخصصی در این حوزه هستید خودتان را کنار این مشاوره معرفی کنید ورود / ثبت نام

کاربر گرامی: محتوای ارائه شده صرفا جهت اطلاع می باشد و در صورت اجرای مشاوره پیشنهادی و عدم حصول نتیجه ، ‏هیچگونه مسئولیتی متوجه «کلینیک حقوقی ایران» نخواهد بود.‏ و توصیه می شود هیچگاه بدون وکیل گام برندارید .