چک‌های صندوق‌های قرض الحسنه

وکیل الهه پیروزفر
مشاور: وکیل الهه پیروزفر
دانش محور تاراز دانش محور تاراز ناظر علمی: دانش محور تاراز دانش محور تاراز

با توجه به اینکه افتتاح حساب جاری باید در بانک باشد یعنی محال علیه (بانک) باشد. اگر شخص حساب جاری را در بانک افتتاح نکرده باشد بلکه در صندوق‌های قرض الحسنه حساب داشته باشد ، از آنجایی که صندوق های قرض الحسنه بانک نیستند و تابع ضوابط  و مقررات قانون حاکم بر عملیات بانکی نمی باشند از این رو در واقع این نوشته ها نوعی حواله اند که این حواله های صادره از جانب صادر کننده چک بانکی تلقی نمی شود بلکه یک سند عادی به حساب می آیند. از این رو دارنده چک قرض الحسنه از مزایای قانون تجارت و یا قانون ثبت اسناد برخوردار نخواهد شد .

مطابق با نظریه ادارۀ حقوقی شماره ۱۵۹۴/۷ که اشعار می دارد: از آنجا که صندوق‌های قرض الحسنه بانک نیستند و تابع ضوابط و مقررات حاکم بر عملیات بانکی نمی باشند بنابراین حواله‌های صادره از جانب آنها چک بانکی تلقی نمی گردد بلکه یک سند عادی است و تابع مقررات عمومی می باشد و مشمول قانون صدور چک نمی شوند.

 

چکهای صادره از طرف صندوق های قرض الحسنه

کنجکاوید بدانید که آیا چکهای صادره از طرف صندوق های قرض الحسنه دارای ضمانت اجرائی هستند؟
در صورتی که به پاسخ خود دست نیافتید پرسش خود را مطرح کنید
چنانچه وکیل تخصصی در این حوزه هستید خودتان را کنار این مشاوره معرفی کنید ورود / ثبت نام

کاربر گرامی: محتوای ارائه شده صرفا جهت اطلاع می باشد و در صورت اجرای مشاوره پیشنهادی و عدم حصول نتیجه ، ‏هیچگونه مسئولیتی متوجه «کلینیک حقوقی ایران» نخواهد بود.‏ و توصیه می شود هیچگاه بدون وکیل گام برندارید .