شرایط ثمن

وکیل الهه پیروزفر
مشاور: وکیل الهه پیروزفر
دانش محور تاراز دانش محور تاراز ناظر علمی: دانش محور تاراز دانش محور تاراز

ثمن معامله در لغت به معنای بها و نرخ است و در حقوق منظور همان پولی است که بابت فروش مال بدست می‌آوریم. زمانی که فردی مالی را در معرض فروش قرار می‌دهد، مقدار پولی را که از نظر ارزش با مال برابر است را مشخص می‌کند که در اثر فروش مال دریافت کند. اوصافی که برای مبیع بیان شد علی الاصول در ثمن نیز باید رعایت شود.بنابراین به عنوان مثال براساس ماده 339 قانون مدنی ثمن نیز در بیع باید معلوم و معین باشد، با همان احکامی که در خصوص مبیع بیان شد و همچنین به همان ترتیب ثمن باید مقدورالتسلیم باشد.

چنانچه مبلغ نهایی ثمن در بیع مورد توافق قرار نگیرد ولی دو طرف درباره‌ی شیوه محاسبه‌ی آن موافقت کنند مانند اینکه زمین محصوری با مقدار مشخص از قرار هر متر 500 هزار تومان مورد معامله واقع شود بدون اینکه کل ثمن در موقع ایجاب و قبول برای طرفین معلوم شده باشد عقد به عنوان بیع معتبر است و ثمن را مسامحتاً باید معلوم قلمداد کرد.

 

شرایط ثمن

مایلید با شرایط ثمن در عقد بیع آشنا شوید؟
کلمات کلیدی شرایط ثمن بیع مبیع
منابع قانون مدنی
در صورتی که به پاسخ خود دست نیافتید پرسش خود را مطرح کنید
چنانچه وکیل تخصصی در این حوزه هستید خودتان را کنار این مشاوره معرفی کنید ورود / ثبت نام

کاربر گرامی: محتوای ارائه شده صرفا جهت اطلاع می باشد و در صورت اجرای مشاوره پیشنهادی و عدم حصول نتیجه ، ‏هیچگونه مسئولیتی متوجه «کلینیک حقوقی ایران» نخواهد بود.‏ و توصیه می شود هیچگاه بدون وکیل گام برندارید .