موارد نفقه ای که زوج برای زوجه باید بپردازد در ماده ۱۱۰۷ ق.م می توان برشمرد. البته با توجه به تحولاتی که در زندگی انسان و به ویژه نیازهای نوع بشر به وقوع می پیوندد نمی توان مصادیق نفقه را محصور در این ماده قانونی نمود. که این شرط با شرط ماده ۱۱۲۹ ق.م تفاوت دارد. ازین جهت که برای اجرای ماده ۱۱۲۹ ق.م نیاز به تصریح ضمن عقد به عنوان شرط ندارد. اما اعطای وکالت به زوجه در اجرای طلاق به واسطه عدم پرداخت نفقه نیاز به سوء معاشرت زوج به حدی که ادامه زندگی را برای زوجه غیر قابل تحمل نماید
مطابق ماده ۱۱۳۰ ق.م: «هرگاه ادامه زندگی به هر علتی موجب عسر و حرج زوجه باشد، می تواند به حاکم شرع مراجعه و تقاضای طلاق نماید.» لذا بروز عسر و حرج به هر علتی از جمله سوء رفتار و سوء معاشرت می تواند حق درخواست طلاق برای زوجه با استناد به ماده ۱۱۳۰ ق.م را ایجاد نماید. با این تفاوت که با تحقق عسر و حرج وفق ماده ۱۱۳۰ ق.م دادگاه زوجه را طلاق می دهد. اما چنانچه سوء رفتار زوج به عنوان شرط ضمن عقد قید شده باشد زوجه با اثبات شرط در دادگاه صالح، به وکالت از زوج با انتخاب نوع طلاق، صیغه آن را جاری یا به دیگری وکالت در اجرای صیغه طلاق می دهد. معمولا احراز سوء رفتار و سوء معاشرت زوج، با محکومیت وی به اتهام ضرب و جرح زوجه، هتک حرمت و افترا نسب اثبات می گردد.
کاربر گرامی: محتوای ارائه شده صرفا جهت اطلاع می باشد و در صورت اجرای مشاوره پیشنهادی و عدم حصول نتیجه ، هیچگونه مسئولیتی متوجه «کلینیک حقوقی ایران» نخواهد بود. و توصیه می شود هیچگاه بدون وکیل گام برندارید .