توقیف حساب مشترک

موسسه حقوقی دانش محور تاراز
مشاور: موسسه حقوقی دانش محور تاراز
دانش محور تاراز دانش محور تاراز ناظر علمی: دانش محور تاراز دانش محور تاراز

نحوه توقیف حساب مشترک

هنگامی که خواهان، محکوم له(کسی که حکم، به نفع وی صادر شده) یا ذی نفع سند مالی لازم الاجرا، نظیر چک، تصمیم به توقیف حساب مشترک می گیرد، لازم است تا روند مربوط به نحوه توقیف حساب مشترک، از جمله مقررات مربوط به سقف توقیف و نکات مربوط به آن را رعایت کرده تا در جریان توقیف حساب مشترک، با مشکل و مانع قانونی مواجه نشود. 

از آنجا که توقیف حساب مشترک، در سه مورد آن، یعنی درخواست تامین خواسته از دادگاه، درخواست اجرای رای از اجرای احکام دادگاه و درخواست توقیف اموال از اجرای ثبت، دارای نکات و نحوه متفاوت بوده، در این بخش، نکات و نحوه توقیف حساب مشترک را در سه قسمت جداگانه، توضیح خواهیم داد.

درخواست تامین خواسته از دادگاه: نحوه توقیف حساب مشترک، در مورد درخواست تامین خواسته، همچون تامین خواسته چک، بدین صورت بوده که خواهان می تواند پیش از تقدیم دادخواست دعوای اصلی، همزمان با آن یا پس از ارائه دادخواست اصلی، برای درخواست توقیف حساب مشترک، اقدام نماید.

نکته ای که لازم است مورد توجه قرار گیرد، این مساله بوده که اگر درخواست توقیف حساب مشترک، قبل از تقدیم دادخواست اصلی به دادگاه داده شده ودادگاه، قرار توقیف یا تامین را صادر نماید، خواهان صرفا 10 روز مهلت داشته تا دادخواست دعوای اصلی را هم به دادگاه تقدیم کند، در غیر این صورت، توقیف حساب مشترک، لغو خواهد شد.

درخواست اجرای رای از اجرای احکام دادگاه: نحوه توقیف حساب مشترک، در مورد درخواست اجرای رای از اجرای احکام دادگاه، بدین صورت بوده که پس از صدور رای قطعی و ابلاغ اجرائیه به محکوم علیه و خودداری وی از اجرای رای دادگاه، خواهان یا محکوم له، باید برای تشکیل پرونده اجرایی ، اقدام نماید.

پس از تشکیل پرونده اجرایی، خواهان می تواند با اخذ نامه توقیف از اجرای احکام دادگاه و ارائه نامه به شعبه ای که محکوم علیه در آن، حساب بانکی مشترک داشته، برای توقیف حساب مشترک، تا سقف قانونی، اقدام نماید.

درخواست توقیف اموال از اجرای ثبت: مطابق مقررات نحوه توقیف حساب مشترک و نکات مربوط به آن، ذی نفع یک سند مالی لازم الاجرا، به منظور اجرای سند از طریق واحد اجرای اداره ثبت، ابتدا باید با مراجعه به اداره ثبت مربوطه، برای تشکیل پرونده اجرایی، اقدام نماید.

در مرحله بعد، اجراییه به متعهد و بدهکار سند، ابلاغ شده و 10 روز برای اجرای مفاد آن و پرداخت بدهی، به وی مهلت داده می شود. در صورت عدم انجام تعهد، طلبکار می تواند درخواست خود، برای توقیف حساب مشترک بدهکار را به مامور اجرای ثبت ارائه کرده تا پس از استعلام از بانک و تایید مساله، دستور توقیف حساب مشترک، صادر گردد.

منابع
در صورتی که به پاسخ خود دست نیافتید پرسش خود را مطرح کنید
چنانچه وکیل تخصصی در این حوزه هستید خودتان را کنار این مشاوره معرفی کنید ورود / ثبت نام

کاربر گرامی: محتوای ارائه شده صرفا جهت اطلاع می باشد و در صورت اجرای مشاوره پیشنهادی و عدم حصول نتیجه ، ‏هیچگونه مسئولیتی متوجه «کلینیک حقوقی ایران» نخواهد بود.‏ و توصیه می شود هیچگاه بدون وکیل گام برندارید .