از نظر قانون گذار ایران تمام مسئولیت ناشی از اجاره دادن حساب بانکی بر عهده صاحب حساب میباشد به همین خاطر لازم است افراد نسبت به مجازات این جرم آشنا بوده و در مورد آن آگاهی داشته باشند.
حساب اجارهای و پولشویی با یکدیگر ارتباط دارند. و مجازت آن در ماده 9 قانون مبارزه با پولشویی تعیین شده است که مقرر می دارد: «اصل مال و درآمد و عواید حاصل از ارتکاب جرم منشا و جرم پولشویی (و اگر موجود نباشد مثل یا قیمت آن) مرتکبین جرم پولشویی مصادره میشود و همچنین چنانچه جمع اموال، درآمد و عواید مذکور تا ده میلیارد (10.000.000.000)ریال باشد به حبس تعزیری درجه پنج و ارقام بیشتر از آن به حبس تعزیری درجه چهار در هر دو مورد علاوه بر مجازات قبل به جزای نقدی معادل وجوه یا ارزش مالی که مورد پولشویی واقع گردیده محکوم میشوند.»
بنابراین بر اساس ماده فوق الذکر جزای نقدی مجرم بر اساس وجوه یا ارزش مالی پولشویی تعیین می گردد. یعنی اگر جمع اموال پولشویی و منافع آن تا ۱ میلیارد تومان باشد، علاوه بر جزای نقدی مجرم به حبس تعزیری درجه پنجم محکوم میشود ولی اگر جمع اموال پولشویی و منافع آن بیشتر از ۱ میلیارد تومان باشد، علاوه بر جزای نقدی مجرم به حبس تعزیری درجه چهارم محکوم میشود. همچنین پرداخت استرداد تمام وجوه تراکنش شده و سود بانکی مقرر نیز اجباری می باشد. علاوه بر این اجاره حساب بانکی فرار مالیاتی محسوب می شود و مرتکب موظف است که مالیات وجوه مورد معامله را به اداره مالیات پرداخت کند.
کاربر گرامی: محتوای ارائه شده صرفا جهت اطلاع می باشد و در صورت اجرای مشاوره پیشنهادی و عدم حصول نتیجه ، هیچگونه مسئولیتی متوجه «کلینیک حقوقی ایران» نخواهد بود. و توصیه می شود هیچگاه بدون وکیل گام برندارید .