برخی تصور می کنند که مرجع پیگیری برداشت غیر مجاز از حساب بانکی، پلیس فتاست ؛ هر چند سایت پلیس فتا این امکان را فراهم آورده است که مردم بتوانند با مراجعه به این سایت اقدام به گزارش دهی نموده و تخلفات از جمله جرم فیشینگ را ثبت نماند؛ اما این گزارش ها به منزله شکایت رسمی جهت پیگیری جرم برداشت غیر مجاز از حساب محسوب نمی شوند و شخص حتما باید ثبت شکایت کیفری نماید تا موضوع مورد پیگیری قرار گیرد.
شکواییه پیگیری برداشت غیر مجاز از حساب بانکی و ضمائم آن، پس از ثبت شکایت در دفاتر خدمات قضایی به دادسرای محل وقوع جرم ارسال می شود و دادسرای عمومی و انقلاب یا دادسرای جرایم رایانه ای، جرم برداشت غیر مجاز از حساب را به صورت مقدماتی مورد رسیدگی قرار می دهد.
البته رسیدگی مقدماتی در دادسرا ممکن است نیاز به بررسی های تخصصی داشته باشد و به همین منظور، مقامات دادسرا می توانند موضوع را با پلیس فتا نیز مطرح نمایند تا پلیس فتا رسیدگی های تخصصی تر در رابطه با ارتکاب جرم و مجرم را به عمل آورد و پس از گذشت مهلت مشخص شده، نتیجه نهایی را به دادسرا اطلاع دهد.
پس از آن، دادسرا با توجه به اقدامات صورت گرفته، ارتکاب جرم برداشت غیر مجاز از حساب را بر اساس قانون جرایم رایانه ای مورد بررسی حقوقی نیز قرار داده و اگر به این نتیجه برسد که از حساب بانکی پول برداشت شده به صورت غیر مجاز و با استفاده از جرایمی مثل سرقت، فیشینگ یا کلاهبرداری ارتکاب یافته است، پرونده را برای رسیدگی بعدی و صدور حکم به دادگاه کیفری ارسال می کند تا این بار، دادگاه کیفری مجددا به موضوع رسیدگی نهایی و حکم صادر نماید.
کاربر گرامی: محتوای ارائه شده صرفا جهت اطلاع می باشد و در صورت اجرای مشاوره پیشنهادی و عدم حصول نتیجه ، هیچگونه مسئولیتی متوجه «کلینیک حقوقی ایران» نخواهد بود. و توصیه می شود هیچگاه بدون وکیل گام برندارید .