اتباع خارجی در ایران می توانند وکالت کاری سایر افراد را پذیرفته و یا به شخص دیگر، وکالت کاری بدهند. در خصوص این که پذیرش و یا اعطا وکالت کاری اتباع به چه صورتی می باشد؛ می بایست بیان نمود که اگر تبعه خارجی قصد اعطا وکالت کاری به وکیل را داشته باشد؛ وکیل می بایست، قرارداد وکالت کاری را در سامانه ثنا به ثبت رساند.
در صورتی که وکالت کاری به غیر وکیل اعطا شود؛ وکالت نامه می تواند به دو صورت رسمی یا غیررسمی تنظیم شود. ماده 34 قانون آیین دادرسی مدنی در این خصوص مقرر می دارد: «وکالت ممکن است به موجب سند رسمی یا غیررسمی باشد. در صورت اخیر، در مورد وکالت نامه های تنظیمی در ایران، وکیل می تواند ذیل وکالت نامه تایید کند که وکالت نامه را موکل شخصا در حضور او امضاء یا مهر کرده یا انگشت زده است.....»
در مواقعی نیز که وکالت کاری به اتباع برای انجام امور اداری اعطا می شود، می توان سند وکالت کاری را به دو صورت رسمی (محضری) یا غیررسمی تنظیم نمود. برای تنظیم سند رسمی یا محضری، موکل و وکیل می بایست به یکی از دفاتر اسناد رسمی مراجعه و قرارداد وکالت خود را به صورت رسمی در این دفاتر به ثبت رسانند. وکالتنامه غیررسمی نیز به صورت قرارداد دستی میان وکیل و موکل، بدون مراجعه به مراجع رسمی منعقد می شود. از آن جایی که ممکن است وکالت نامه غیررسمی مورد تایید برخی ادارات واقع نگردد، به افراد توصیه می شود که وکالت کاری خود را به صورت رسمی و با مراجعه به مراجع رسمی تنظیم نمایند.
کاربر گرامی: محتوای ارائه شده صرفا جهت اطلاع می باشد و در صورت اجرای مشاوره پیشنهادی و عدم حصول نتیجه ، هیچگونه مسئولیتی متوجه «کلینیک حقوقی ایران» نخواهد بود. و توصیه می شود هیچگاه بدون وکیل گام برندارید .