جرایم پزشکی با تخلفات پزشکی، یکی نیستند و همین امر، ضرورت اطلاع از تفاوت تخلفات و جرائم پزشکی را ضروری می سازد.
جرایم پزشکی، دارای ضمانت اجرا و مجازات های پیش بینی شده در قانون مجازات اسلامی هستند، لکن تخلفات پزشکی، صرفا جریمه و برخی محرومیت ها، نظیر محرومیت از طبابت یا ابطال پروانه و... را به دنبال دارند؛
جرایم پزشکی در قانون مجازات اسلامی پیش بینی شده اند اما تخلفات انتظامی، در قانون سازمان نظام پزشکی و آیین نامه رسیدگی به تخلفات صنفی و حرفه ای شاغلین حرفه های پزشکی و...؛
مرجع رسیدگی به جرایم پزشکی، حسب مورد، دادسرای ویژه جرایم پزشکی، دادگاه های کیفری و شورای حل اختلاف ویژه امور پزشکی است، حال آنکه مرجع رسیدگی به تخلفات انتظامی پزشکان، هیات بدوی و عالی سازمان نظام پزشکی می باشد.
از جمله مهم ترین تخلفات پزشکی، می توان به مواردی چون، به کار نبردن حداکثر تلاش ممکن جهت معالجه و درمان بیماران؛ سهل انگاری در انجام وظیفه و عدم رعایت موازین علمی، شرعی و قانونی؛ پذیرش بیمار بیش از حد توان معاینه و درمان؛ انجام اعمال خلاف شئون پزشکی؛ تحمیل نمودن مخارج غیر ضروری به بیماران و... اشاره کرد.
کاربر گرامی: محتوای ارائه شده صرفا جهت اطلاع می باشد و در صورت اجرای مشاوره پیشنهادی و عدم حصول نتیجه ، هیچگونه مسئولیتی متوجه «کلینیک حقوقی ایران» نخواهد بود. و توصیه می شود هیچگاه بدون وکیل گام برندارید .