برای آغاز رسیدگی به جرایم پزشکی، ابتدا شاکی باید با مراجعه حضوری به دادسرای عمومی یا دادسرای جرایم پزشکی یا مراجعه به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی، اعلام جرم و ثبت شکایت کرده و حساب کاربری ثنای خود را تشکیل دهد.
شایان ذکر است، در جرایمی که از جنبه عمومی برخوردارند، دادستان نیز می تواند، نسبت به شکایت و اعلام جرم علیه پزشک، اقدام نماید و در کل، مراجعه به سازمان نظام پزشکی برای ثبت شکایت نیز، بلامانع است؛ چرا که در نهایت، در صورت جرم بودن عمل رخ داده، پرونده توسط این سازمان، به دادسرا و دادگاه صالح، ارجاع خواهد شد.
با اعلام جرم و ثبت شکایت، تحقیقات مقدماتی علیه جرم رخ داده، آغاز شده و کمیسیون های پزشکی مورد نیاز، تشکیل می گردند؛ در صورت کافی بودن ادله برای انتساب جرم به پزشک یا در صورت مجرم شناخته شدن او، قرار جلب به دادرسی و کیفر خواست صادر و پرونده از دادسرا، به دادگاه عمومی، ارسال خواهد شد. (در صورت کافی نبودن ادله یا عدم اثبات مجرم بودن پزشک، قرار منع تعقیب در دادسرا، صادر می گردد.)
دادگاه، به ادله و مدارک موجود و شرح و محتوایات پرونده، رسیدگی کرده و چنانچه، مجرمیت پزشک، محرز گردد، حکم به مجازات و در غیر این صورت، حکم به برائت وی خواهد داد و در نهایت، پرونده را برای اجرای حکم یا بایگانی، به دادسرای در معیت دادگاه و یا مرجع صالح، ارسال خواهد نمود.
کاربر گرامی: محتوای ارائه شده صرفا جهت اطلاع می باشد و در صورت اجرای مشاوره پیشنهادی و عدم حصول نتیجه ، هیچگونه مسئولیتی متوجه «کلینیک حقوقی ایران» نخواهد بود. و توصیه می شود هیچگاه بدون وکیل گام برندارید .