اولین جلسه دادرسی

وکیل الهه پیروزفر
مشاور: وکیل الهه پیروزفر
دکتر مصطفی السان السان ناظر علمی: دکتر مصطفی السان السان

حقوق و تکالیف خواهان در جلسه اول دادرسی

خواهان، به شخصی گفته می شود که با ارائه دادخواست به دادگاه، تقاضای رسیدگی می نماید.به دنبال آن، دادگاه وقت رسیدگی تعیین نموده و طرفین را دعوت به حضور می نماید.در صورتی که موجبات قانونی طرح و استماع دعوی توسط خواهان و خوانده فراهم باشد، جلسه اول دادرسی تشکیل شده محسوب می شود.

یکی از مهم ترین حقوق و تکالیف خواهان در جلسه اول دادرسی، آن است که وی می تواند ایرادات و موانع رسیدگی به دعوی که در مواد 84 الی 92 قانون آیین دادرسی مدنی بیان شده است را مطرح نماید؛ مثل ایراد عدم اهلیت طرف مقابل.البته، اگر این ایرادات تا پایان جلسه اول دادرسی اعلام نشود، دادگاه مکلف نیست جدا از ماهیت دعوی، نسبت به آن رای دهد.

یکی دیگر از حقوق خواهان در جلسه اول دادرسی، امکان افزایش خواسته ای است که ابتدائا ضمن دادخواست اصلی، بیان شده است.در این شرایط، دادگاه مکلف می شود که بر اساس خواسته جدید خواهان، رسیدگی و اقدام به صدور رای نماید.همچنین، تغییر نحوه دعوی، تغییر خواسته یا درخواست نیز، در صورتی امکان پذیر است که تا پایان اولین جلسه دادرسی طرح شود و البته، این تغییر یا افزایش، با دعوای طرح شده ، مربوط باشد.

همچنین، بر اساس قانون آیین دادرسی مدنی، خواهان می تواند تا اولین جلسه دادرسی، دادخواستی را که ثبت نموده، مسترد نماید که استرداد دادخواست توسط خواهان، سبب می شود که دادگاه، قرار ابطال دادخواست صادر نماید.

از دیگر حقوق و تکالیف خواهان در جلسه اول دادرسی، آن است که خواهان می تواند در صورتی که جلب ثالث را لازم بداند، تا پایان جلسه اول دادرسی، با بیان جهات و دلایل خود، این امر را اظهار کرده و ظرف سه روز، دادخواست جلب ثالث را نیز، به صورت کتبی، تقدیم دادگاه نماید.

در صورتی که به پاسخ خود دست نیافتید پرسش خود را مطرح کنید
چنانچه وکیل تخصصی در این حوزه هستید خودتان را کنار این مشاوره معرفی کنید ورود / ثبت نام

کاربر گرامی: محتوای ارائه شده صرفا جهت اطلاع می باشد و در صورت اجرای مشاوره پیشنهادی و عدم حصول نتیجه ، ‏هیچگونه مسئولیتی متوجه «کلینیک حقوقی ایران» نخواهد بود.‏ و توصیه می شود هیچگاه بدون وکیل گام برندارید .