گزارش اصلاحی و تقاضای سازش با توافق طرفین دعوا انجام میشود و با صدور آن برای هر دو طرف لازمالاجرا و قطعی است و در نتیجه امکان اعتراض به آن وجود ندارد. با این حال در برخی موارد امکان ابطال گزارش اصلاحی وجود دارد. که مستلزم تقدیم دادخواست از طریق مراجعه به دفاتر خدمات قضایی می باشد. که جهات مبتلابه آن عبارتند از:
مخالفت گزارش اصلاحی با نظم عمومی
یکی از دلایل طرح دعوای ابطال گزارش اصلاحی، میتواند مخالفت آن با نظم عمومی باشد. در صورتی که گزارش اصلاحی به به نظم و اصول حقوق عمومی لطمه وارد نماید یا با مقررات و قوانین اجتماعی در تضاد باشد، طرفین حق دارند نسبت به ابطال گزارش اصلاحی اقدام نمایند.
اشتباه و اکراه در تنظیم گزارش اصلاحی
در صورتی که گزارش اصلاحی به دلایل اشتباه یا اکراه در احد از طرفین صادر شده باشد و از اصول و مقررات مربوط به تنظیم گزارشهای اصلاحی پیروی ننموده باشد، طرف دیگر میتواند دعوای ابطال گزارش اصلاحی را در مرجع صالح قضایی مطرح نماید.
ارتکاب تدلیس و عیب در تنظیم گزارش اصلاحی
در صورت وجود تدلیس یا عیب در تنظیم گزارش اصلاحی که ممکن است به نتایج اشتباهی منتج شود یا اطلاعات اشتباهی در آن درج شده باشد، طرفین حق دارند دعوای ابطال را به مرجع صالح ارائه دهند تا از ادامه اثرات نامطلوب آن امتناع نمایند.
بطلان توافقات مندرج در گزارش اصلاحی
اگر دلایلی مبنی بر بطلان صلح و توافقات نسبت به موضوع صلح وجود داشته باشد و مشخص شود که توافقها و تعهداتی که در گزارش اصلاحی آمده است از ابتدا معتبر نیستند، طرفین میتوانند دعوای ابطال گزارش اصلاحی را به مرجع صالح قضایی ارائه نمایند.
کاربر گرامی: محتوای ارائه شده صرفا جهت اطلاع می باشد و در صورت اجرای مشاوره پیشنهادی و عدم حصول نتیجه ، هیچگونه مسئولیتی متوجه «کلینیک حقوقی ایران» نخواهد بود. و توصیه می شود هیچگاه بدون وکیل گام برندارید .