ابتدا شاکی باید مزاحمت تلفنی ایجاد شده را به اطلاع دادسرای محل وقوع جرم (محل وقوع جرم محل زندگی شاکی است که برای او مزاحمت ایجاد شده و بدلیل این مزاحت از او سلب آسایش شده) یا مخابرات محل زندگی اش برساند تا تشخیص دهد که جرم مزاحمت تلفنی محقق شده است چون در بعضی موارد از نظر عامه مردم جرم مزاحمت تلفنی اتفاق افتاده اما در حقیقت همچین چیزی نیست .
مثل پیام های تبریک ، تبلیغی ، پیام های سیاسی فرهنگی و اجتماعی مگر اینکه حجم پیام ها به اندازه ای باشد که باعث شود مشترک نتواند از تلفن خودش استفاده کند .
زمانی که مزاحمت تشخیص داده شد چون شماره ای که با آن مزاحمت ایجاد می شود با اینکه روی صفحه نمایشگر تلفن میافتد در مخابرات ثبت نمی شود شخص شاکی باید به مخابرات محل زندگی خودش مراجعه کند و فرم درخواست کشف مزاحمت تلفنی را بگیرد کامل کند و تحویل دهد .
بعد از اینکه فرم تحویل داده شد برای شخص روی خط تلفنش نرم افزاری فعال می شود و پس از آن به مشترک یک سری آموزش داده می شود که هر موقع فرد مزاحم تماس گرفت کد مخصوصی را وارد کند تا با این کار شماره مزاحم ثبت شود .
در این صورت ظرف 24 ساعت فرد شناسایی می شود و از طرف اداره مخابرات با او تماس گرفته می شود و برایش اخطاریه ارسال می شود.
قطع تلفن مزاحم به مدت یک هفته برای بار اول
قطع تلفن مزاحم به مدت سه ماه در صورت تکرار برای بار دوم
سلب امتیاز تلفن مزاحم به طور کلی در صورت تکرار برای بار سوم
به نظر می رسد اگر شاکی صرفا قصد توبیخ کردن مزاحم را دارد بهتر است از طریق مخابرات اقدام کند و اگر می خواهد فرد را مجازات کند باید از طریق دادسرای محل وقوع جرم اقدام کند .
کاربر گرامی: محتوای ارائه شده صرفا جهت اطلاع می باشد و در صورت اجرای مشاوره پیشنهادی و عدم حصول نتیجه ، هیچگونه مسئولیتی متوجه «کلینیک حقوقی ایران» نخواهد بود. و توصیه می شود هیچگاه بدون وکیل گام برندارید .