مزاحمت تلفنی

ساره احمدی احمدی
مشاور: ساره احمدی احمدی
دانش محور تاراز دانش محور تاراز ناظر علمی: دانش محور تاراز دانش محور تاراز

مجازات جرم مزاحمت تلفنی

قانون گذار مجازات جرم مزاحمت تلفنی را طبق ماده 641 قانون مجازات اسلامی تحمل یک ماه تا شش ماه حبس مقرر نموده است : " هرگاه کسی به وسیله تلفن و با دستگاه های مخابراتی دیگر برای اشخاص ایجاد مزاحمت نماید علاوه بر اجرای مقررات خاص شرکت مخابرات مرتکب به حبس از یک ماه تا شش ماه محکوم خواهد شد" .

در تبصره 2 ماده 14 قانون تاسیس شرکت مخابرات ایران مصوب 1366 چنین بیان شده : هرکس وسیله مخابراتی خود را وسیله مزاحمت دیگری قرار دهد یا با عمد و سوءنیت ارتباط دیگری را مختل کند برای بار اول پس از کشف ، ارتباط تلفنی او به مدت یه هفته همراه با اخطار کتبی قطع و تجدید ارتباط مستلزم پرداخت هزینه ‌های مربوطه خواهد بود . برای بار دوم پس از کشف ارتباط تلفنی او به مدت سه ماه همراه با اخطار کتبی قطع و تجدید ارتباط مستلزم تقاضای مشترک و پرداخت هزینه‌ های مربوط خواهد بود و برای بار سوم شرکت ارتباط تلفنی او را به طور دائم قطع و اقدام به سلب امتیاز از او می ‌کند .

اگر فردی با سیم‌ کارت شخص ثالث ایجاد مزاحمت کند ، در صورت پیگیری شاکی و اعلام مزاحمت پیامکی یا تلفنی برای صاحب سیم کارت اخطاریه صادر می ‌شود و شخص ثالث باید ثابت کند در زمان مشخص شده سیم کارت در اختیار خودش نبوده است .

 اگر مزاحم همراه با جرم مزاحمت تلفنی مرتکب جرایم دیگری مثل توهین ، تهدید ، افترا یا هر آنچه که عنوان مجرمانه دارد هم شده باشد ، اشد مجازات برایش در نظر گرفته می ‌شود .

در صورتی که به پاسخ خود دست نیافتید پرسش خود را مطرح کنید
چنانچه وکیل تخصصی در این حوزه هستید خودتان را کنار این مشاوره معرفی کنید ورود / ثبت نام

کاربر گرامی: محتوای ارائه شده صرفا جهت اطلاع می باشد و در صورت اجرای مشاوره پیشنهادی و عدم حصول نتیجه ، ‏هیچگونه مسئولیتی متوجه «کلینیک حقوقی ایران» نخواهد بود.‏ و توصیه می شود هیچگاه بدون وکیل گام برندارید .