باید توجه داشته که ارسال پیام و همچنین تماس باید به صورت مکرر در یک بازه زمانی خاص باشد و حتما از شخص بدلیل مزاحمت تلفنی سلب آسایش شده باشد تا این جرم اتفاق بیافتد صرف گرفتن چند تماس در بازه زمانی متناوب به صورت ناپیوسته و مقطعی و یک پیام هرچند حاوی الفاظ رکیک باعث تحقق جرم مزاحمت تلفنی نمی شود .
مثلا زمانی که مزاحم از طریق تلفن خبری کذب و دروغ مثل آتش گرفتن محل کار یا فوت یکی از نزدیکان یا دزدی اموال شخص را می دهد ممکن است موجب ترس شدید ، سکته و حتی مرگ و میر بشود و حتی برخی از این خبرها بلوایی در چهارچوب خانواده ایجاد کند .
اگر در اثر این اعمال مزاحم برای شخص چنین اتفاقاتی بیافتد یا متحمل ضرر مادی شود می تواند با ارائه دادخواست به دادگاه های حقوقی همراه با دلایل به عنوان مدعی خصوصی مطالبه ضرر و زیان کند و اگر مزاحم باعث مرگ شود امکان اعدام هم وجود دارد .
همچنین اگر مزاحمت همراه با فحاشی تهمت زدن یا افترا و تهدید باشد مزاحم مرتکب تعدد جرم شده و برای او اشد مجازات در نظر گرفته می شود و شاکی می تواند همراه با شکایت برای مزاحمت تلفنی اعاده حیثیت هم مطرح کند .
در ماده 131 قانون مجازات اسلامی مصوب سال 92 چنین آمده : " در جرایم موجب تعزیر هرگاه رفتار واحد دارای عناوین مجرمانه متعدد باشد مرتکب به اشد مجازات محکوم می شود " مثل مزاحمت تلفنی اگر همراه با توهین افترا یا تهدید باشد ، لازم نیست که تهدید به وقوع بپیوندد صرف تهدید برای تحقق جرم کافی است .
همچنین جرم مزاحمت تلفنی از جرایم غیرقابل گذشت است یعنی حتی با گذشت شاکی خصوصی هم رسیدگی ادامه دارد و مرتکب مجازات می شود اما ممکن است بدلیل گذشت شاکی مجازات خفیف تری برای او در نظر گرفته شود .
کاربر گرامی: محتوای ارائه شده صرفا جهت اطلاع می باشد و در صورت اجرای مشاوره پیشنهادی و عدم حصول نتیجه ، هیچگونه مسئولیتی متوجه «کلینیک حقوقی ایران» نخواهد بود. و توصیه می شود هیچگاه بدون وکیل گام برندارید .