طلاق اتباع خارجی در ایران

موسسه حقوقی دانش محور تاراز
مشاور: موسسه حقوقی دانش محور تاراز
دانش محور تاراز دانش محور تاراز ناظر علمی: دانش محور تاراز دانش محور تاراز

شرایط طلاق اتباع خارجی در ایران

بر اساس ماده 7 قانون مدنی ، اتباع کشورهای خارجی که در ایران زندگی می کنند ، از لحاظ مسائل مربوط به احوال شخصیه و اهلیت و همچنین دعاوی مربوط به انحصار وراثت و غیره، در حدود معاهدات منعقده میان کشورهای خود و کشور ایران ، تابع مقرات دولت متبوع خود می باشند . به عبارت دیگر، بسته به معاهدات منعقده میان کشورهای خارجی و ایران، اتباع بیگانه، تابع قانون کشور خود بوده و به دعاوی آنها ، مطابق قوانین کشور خودشان رسیدگی می شود .

بنابراین، به عنوان مثال اگر دو فرد تبعه خارجی که مذهب یا دین آنها با دین رایج در ایران متفاوت است ، قصد داشته باشند در ایران از هم جدا شوند ، می توانند تحت شرایط پیش بینی شده در مذهب و قانون کشور متبوع خود، طلاق بگیرند و نیازی به مراجعه به کشور خودشان برای طلاق را ندارند. مانند زمانی که ایرانیان مقیم خارج از کشور، می توانند طبق قانون ایران، برای طلاق اقدام نمایند .

با این حال، از جمله مهم ترین شرایط طلاق اتباع خارجی در ایران، این است که قانون حاکم بر طلاق این اتباع، با عفت عمومی ، نظم عمومی و اخلاق حسنه منافاتی نداشته باشد؛ در غیر این صورت، نمی توان قوانین کشورهای بیگانه را در ایران ، عملی نمود . البته، اکثر اتباع کشورهای خارجی در ایران، مسلمان هستند و بدین لحاظ، قوانین طلاق آنها، تا حدود زیادی با قانون ایران مشابهت دارد. به همین لحاظ ، شرایط طلاق اتباع خارجی در ایران، تا حدودی مشابه طلاق ایرانیان می باشد.

در صورتی که به پاسخ خود دست نیافتید پرسش خود را مطرح کنید
چنانچه وکیل تخصصی در این حوزه هستید خودتان را کنار این مشاوره معرفی کنید ورود / ثبت نام

کاربر گرامی: محتوای ارائه شده صرفا جهت اطلاع می باشد و در صورت اجرای مشاوره پیشنهادی و عدم حصول نتیجه ، ‏هیچگونه مسئولیتی متوجه «کلینیک حقوقی ایران» نخواهد بود.‏ و توصیه می شود هیچگاه بدون وکیل گام برندارید .