۱)به منظور محکومیت خود شخص ثالث به طور مستقل
مثال :شخص به اشتباه بدهی خود را به غیر بستانکار (طلبکار) ادا نموده و در نتیجه طلبکار علیه او به خواسته طلب اقامه دعوا می نماید و خوانده دعوا که همان بدهکار است، گیرندۀ وجه را در دعوا به عنوان ثالث جلب می کند تا به استرداد وجهی که به اشتباه گرفته محکوم شود .
۲) ثالث را جلب می کند که او به همراه طرف مقابل همزمان محکوم شود.
مثال: شخص (الف) دعوای خلع ید مطرح می کند به طرفیت شخص (ب)، پس از اقامه دعوا خواهان متوجه می شود که برادر (ب) نیز در ملک متصرف عدوانی است پس ترجیح می دهد که در فرایند یک دادرسی هر دو نفر محکوم شوند در نتیجه برادر (ب) را نیز جلب به دادرسی می کند تا هر دو نفر محکوم شوند.
۳) جلب شخص ثالث به منظور تقویت موضع: گاه ثالث را جلب می کنند که موضع جالب را تقویت نمایند.
مثال: (الف) به طرفیت (ب) که ضامن (ج) است دعوای مطالبۀ وجه اقامه می کند، (ب)، (ج) را که ضامنش است جلب به دادرسی می کند اما نه برای محکومیت وی بلکه به این منظور که (ج) در دادگاه اعلام کند که دین خود را پرداخته است و با احراز وفای به عهد مدیون اصلی ذمۀ ضامن مبرا احراز گردد، پس این جلب ثالث به منظور تقویت می باشد.
( دکتر کلانتریان – سید مفید – دوره کاربردی آئین داردسی مدنی)
کاربر گرامی: محتوای ارائه شده صرفا جهت اطلاع می باشد و در صورت اجرای مشاوره پیشنهادی و عدم حصول نتیجه ، هیچگونه مسئولیتی متوجه «کلینیک حقوقی ایران» نخواهد بود. و توصیه می شود هیچگاه بدون وکیل گام برندارید .