ماهیت خرید براساس قرارداد پیش فروش ساختمان، نوعی خرید قسطی می باشد. لذا گاهی پیش می آید که پیش خریدار توان پرداخت اقساط خود را ندارد و بدین صورت پیش فروشنده متضرر خواهد شد. بنابراین چنانچه طرفین در قرارداد مربوطه شرط کنند که مثلا اگر پیش خریدار از عهده پرداخت قسط سر رسید شده ی خود بر نیامد، پیش فروشنده با اعلام رسمی به ایشان می تواند قرارداد را بصورت یک طرفه فسخ کند. که در این صورت پیش فروشنده می بایست بعد از اعلام فسخ مبالغ دریافتی از پیش خریدار را به ایشان مسترد نماید. البته اگر در قرارداد بابت تاخیر در پرداخت اقساط یک وجه التزام در نظر گرفته شده باشد، ظاهرا پیش فروشنده بین اخذ وجه التزام (که دال بر رضایت به تاخیر پرداخت از سوی پیش خریدار می باشد) و فسخ قرارداد مختار است. چون منطقی نیست که هم وجه التزام را اخذ کند هم اقدام به فسخ نماید.
یکی از ویژگی های دادنامه ای که در این خصوص صادر می شود، جنبه اعلامی آن است و صرف تایید فسخ کفایت می کند و اجرائیه در این خصوص صادر نمی شود.
ضمنا پس از فسخ قرارداد از سوی پیش فروشنده، چنانچه پیش خریدار وجوه یا عوض پرداختی را مطالبه نمود و پیش فروشنده از استرداد آن خودداری کرد، پیش خریدار چاره ای جز ثبت دادخواست مطالبه وجه ندارد.
مستندات قانونی در این خصوص بدین شرح است؛ ماده 16 قانون پیش فروش ساختمان، مواد 246،449،450،451 قانون مدنی.
کاربر گرامی: محتوای ارائه شده صرفا جهت اطلاع می باشد و در صورت اجرای مشاوره پیشنهادی و عدم حصول نتیجه ، هیچگونه مسئولیتی متوجه «کلینیک حقوقی ایران» نخواهد بود. و توصیه می شود هیچگاه بدون وکیل گام برندارید .