نکته: طرح دادخواست حقوقی در مرحله اول ، نیازمند ثبت نام در سامانه ابلاغ الکترونیکی ثنا بوده ثبت نام در این سامانه با حضور در دفاتر خدمات قضایی الزامی میسر
می باشد .
نکته: هر اقدامی که خواهان می خواهد انجام دهد به لحاظ قانونی شیوه خاص خود را طلب می کند، برای طرح دعوی مطالبه خسارت خواهان براساس قانون آیین دادرسی مدنی می بایست دادخواستی تنظیم نماید.
طرفین دعوی: هم موجر و هم مستأجر می توانند به عنوان خواهان ، دادخواست را به طرفیت دیگری مطرح کنند.
مرجع صالح برای رسیدگی: دعاوی مربوط به اموال غیر منقول در دادگاهی رسیدگی می شوند که ملک در حوزۀ آن واقع است.
خواسته: عنوان خواستۀ این دعوا، « اعلام بطلان قرارداد » است.
هزینۀ دادرسی: مطرح نمودن ادعا و طرح دعوا نیاز به پرداخت یک هزینه دارد که به آن هزینه دادرسی گویند.
مطالبۀ خسارت های ناشی از موضوع دعوی: شما علاوه بر درخواست الزام به اخذ پایان کار، می توانید خساراتی که ناشی از قرارداد و نیز هزینه های دادرسی اعم از هزینۀ حق الوکالۀ وکیل و... را ضمن دادخواست، مطالبه نمایید. این موارد را نیز باید در ستون خواسته و بعد از عنوان درخواستی خود مطرح کنید.
دلایل: شما باید هر گونه دلیل در ارتباط با ادعای خود اعم از یک نسخه از خود قرارداد، هرگونه سند اعم ازعادی یا رسمی، شهادت شهود و مطلعین ( در صورت استناد به شهادت شهود می بایست شهود شما درهر مرحله و در صورت نیاز مرجع قضایی حاضر به ادای شهادت شوند. شهود کسی است که واقعه یا امر مورد ادعا شما را دیده است. و مطلع کسی است که تنها در خصوص واقعه یا امر مورد ادعا اطلاع دارد.) تحقیقات و معاینه محل، ارجاع امر به کارشناسی و.... را در ستون دلایل قید نمایید.
شرح خواسته: در قسمت شرح خواسته نیز خواسته خود از مرجع قضایی را به طور کامل ذکر کنید.
نحوه ی اجرای رأی: هنگامی که عین مستاجره و یا منافع ملک از بین رفت ، قرارداد از همان موقع از بین می رود و دادگاه در دادنامه مزبور ، انفساخ عقد اجاره را تأیید می کند . به همین دلیل اجراییه ای برای این موضوع صادر نمی شود .
نکته: در هر مرحله از رسیدگی به پرونده شما دادگاه از طریق سامانه ثنا و با ارسال پیامک شما را در جریان قرار خواهد داد و دیگر نیاز به مراجعه هر روز به دادگاه لازم نیست.
نکته: همچنین میتوانید با مطالعه کامل این مطلب و آگاهی از نکات آن، حقوق و تکالیف خود را به طور مختصر و مفید بشناسید و گام های هوشیارانه ای را بردارید.
( راهنمای تحلیلی، کاربردی دعاوی ملکی در نظام قضایی ایران- حسین اقدامی- قوه قضاییه- چاپ 1400 )
( عالی نگارش حقوقی و کیفری (کاربردی)- دکتر جعفر اخترنیا- کتاب آوا- چاپ 1400 )
کاربر گرامی: محتوای ارائه شده صرفا جهت اطلاع می باشد و در صورت اجرای مشاوره پیشنهادی و عدم حصول نتیجه ، هیچگونه مسئولیتی متوجه «کلینیک حقوقی ایران» نخواهد بود. و توصیه می شود هیچگاه بدون وکیل گام برندارید .