قبل از هر اقدامی جهت عدم مراجعه مکرر به دستگاه های قضایی وسهولت در آگاهی از روند جریان رسیدگی و برای دریافت و ابلاغ اوراق مربوطه لازم است در سامانه ثبت ثنا، ثبت نام انجام شود. و سپس اقدام به تنظیم دادخواست نمایید.
شما خواهان دعوی محسوب شده و باید اطلاعات خود را در قسمت خواهان به طور کامل قید نمایید. خواهان در این دعاوی پدر یا مادری هستند که مدعی رابطه ی نسبیت می باشند و یا فرزندی است که ادعای مذکور را دارد و یا اشخاصی که با شخص قرابت در خط مستقیم ( خویشاوندانی که از نسل یک دیگر هستند مانند پدر و مادر و فرزندان ) یا قرابت در خط اطراف ( خویشاوندانی که نسب مشترک دارند مانند خواهر و برادر ) دارند.
خوانده نیز یا خود فرزندی است که اثبات نسب او مورد ادعاست البته در صورت بالغ بودن و اگر شخص صغیر باشد خوانده قیم یا ولی قانونی وی خواهد بود . و یا پدر و مادری است که نسب را انکار می نمایند. درکل شخصی است که قصد اقامه دعوا علیه او را دارید.
خواسته : تقاضای صدور حکم به اثبات نسب می باشد.
در قسمت دلایل و منضمات شما می توانید به تمام دلایلی که ادعای شما را اثبات می کند اشاره و آنان را به پیوست دادخواست ضمیمه نمایید. ادله عبارتند از : آزمایشات پزشکی و ژنتیکی از جمله آزمایش DNA، استناد به شهادت شهود و اظهارات مطلعین( مطلع کسی است که از امر مورد ادعا شما اطلاع دارد و شاهد کسی است که امر مورد ادعا شما را دیده است. اگر در میان دلایل خود به شهود استناد نمودهاید اسامی شهود خود را کامل بنویسید. و به یاد داشته باشید هر زمان که به شهادت شهود نیاز بود، شهود میبایست در محضر مرجع احضار کننده حاضر شوند.) تقاضای کارشناسی و انجام آزمایشات و کسب نظر پزشکی قانونی و سایر دلایل دیگر.
در قسمت شرح خواسته ، خواست خود را به طور کامل و مشروح بیان کنید.
رسیدگی به دعوای نسب در صلاحیت دادگاه خانواده است و رای دادگاه در این خصوص قابل تجدید نظر در دادگاه تجدید نظر استان است و رای دادگاه تجدید نظر قابل فرجام خواهی در دیوان عالی کشور است .
کاربر گرامی: محتوای ارائه شده صرفا جهت اطلاع می باشد و در صورت اجرای مشاوره پیشنهادی و عدم حصول نتیجه ، هیچگونه مسئولیتی متوجه «کلینیک حقوقی ایران» نخواهد بود. و توصیه می شود هیچگاه بدون وکیل گام برندارید .