طلاق از طرف مرد به صورت غیابی همان تشریفات طلاق با حضور زوجه را لازم دارد و زوج باید ثابت کند که زوجه آدرس مشخصی ندارد یا به هیچ وجه آدرس وی شناسائی نشده و به او امکان دسترسی وجود ندارد. باید به وسیله روزنامه محلی یا کثیرالانتشار نیز آگهی داده شود. در صورت عدم دسترسی به زوجه یا با وجود ابلاغ واقعی و عدم حضور یا عدم ارسال لایحه ای از سوی زوجه رأی غیابی صادر ولی حق واخواهی و تجدیدنظرخواهی و فرجام خواهی در مهلت قانونی برای زن وجود دارد. ( تقریرات دکتر سید محمد آذین عضو هیئت علمی دانشگاه علم و فرهنگ )
در فرض طلاق غیابی از سوی زوج نیز تمام حق و حقوق زن از قبیل مهریه و سایر حقوق مالی زوجه می بایست مشخص و پرداخت گردد و در صورتی که تعیین بعضی از حقوق به لحاظ عدم حضور زوجه ممکن نباشد طبق ماده 16 آیین نامه اجرایی قانون حمایت از خانواده پرونده نسبت به این موارد مفتوح می ماند. ( ماده 16 آیین نامه : دادگاه باید ضمن صدور گواهی عدم امکان سازش یا حکم الزام زوج به طلاق، در مورد حقوق زوجه، موضوع ماده ۲۹ قانون، تعیین تکلیف نماید. در مواردی که تعیین جهیزیه یا نفقه و موارد دیگر به لحاظ مجهولالمکان بودن زوجه یا به علت دیگر در زمان صدور رای ممکن نباشد نسبت به موارد مذکور پرونده مفتوح خواهد ماند تا بعداً رسیدگی و اقدام شود و نسبت به سایر حقوق زوجه باید تعیین تکلیف گردد.)
کاربر گرامی: محتوای ارائه شده صرفا جهت اطلاع می باشد و در صورت اجرای مشاوره پیشنهادی و عدم حصول نتیجه ، هیچگونه مسئولیتی متوجه «کلینیک حقوقی ایران» نخواهد بود. و توصیه می شود هیچگاه بدون وکیل گام برندارید .